"İçindekiler" kısmını görünce midenizi kaldıracak gıda ürünleri

Bu haberden sonra, alışveriş esnasında ambalajların "İçindekiler" kısmını okumak zorunda hissedeceksiniz.

Alışveriş esnasında kimi için bir alışkanlık olsa da, bir çoğunun ihmalidir ambalaj üzerindeki yazıları okumak. İçindekiler kısmı, son kullanma tarihi, kullanım talimatı ve dahası bilgi çoğu zaman önemsenmez.
Özellikle gıda alışverişlerinde oldukça dikkatli olunması gereken bu konu, önemli sağlık sorunlarıyla sonuçlanabilir. İşte "İçindekiler" kısmını görünce midenizi kaldıracak gıda ürünleri!
Meyveli ve diyet yoğurtlar
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, bazı meyveli ve diyet yoğurtlarda jelatin bulunuyor.
Meyveli ve diyet yoğurtlar Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, bazı meyveli ve diyet yoğurtlarda jelatin bulunuyor.
Jelatine dikkat!
Hayvanların kemik, kıkırdak gibi dokularından ya da bitkisel yosunlardan elde edilen, genellikle hekimlikte ve fotoğrafçılıkta kullanılan saydam, renksiz, kokusuz bir maddedir.
Jelatine dikkat! Hayvanların kemik, kıkırdak gibi dokularından ya da bitkisel yosunlardan elde edilen, genellikle hekimlikte ve fotoğrafçılıkta kullanılan saydam, renksiz, kokusuz bir maddedir.
Ambalajlı kuru gıda
Bazı şeker üreticileri, şekeri beyazlaştırmak için kimyasal ve sağlıksız maddeler kullanıyor. Bu yüzden özellikle çocukların tercih ettiği çikolata, bisküvi, gofret gibi ambalajlanmış gıdalara dikkat ediniz.
Ambalajlı kuru gıda Bazı şeker üreticileri, şekeri beyazlaştırmak için kimyasal ve sağlıksız maddeler kullanıyor. Bu yüzden özellikle çocukların tercih ettiği çikolata, bisküvi, gofret gibi ambalajlanmış gıdalara dikkat ediniz.
Doğal karbon
Şekeri beyazlaştırmak adına doğal karbondan faydalanılıyor; bu hayvan kemiklerinin tozunun tüketildiği anlamına gelir.
Doğal karbon Şekeri beyazlaştırmak adına doğal karbondan faydalanılıyor; bu hayvan kemiklerinin tozunun tüketildiği anlamına gelir.
Sebze ve meyveler konusunda da dikkatli olun!
Özellikle organik olmayan muzlara; yengeç ve karides kabuklarından meydana gelen pestitit püskürtülür. Pestitit muzların bakterilere karşı direnmesine neden olsa da, mide bulandırıcı bir öge olduğu şüphesiz.
Sebze ve meyveler konusunda da dikkatli olun! Özellikle organik olmayan muzlara; yengeç ve karides kabuklarından meydana gelen pestitit püskürtülür. Pestitit muzların bakterilere karşı direnmesine neden olsa da, mide bulandırıcı bir öge olduğu şüphesiz.
Renkli şekerlemeler
Bazı böcekler, amonyak veya sodyum karbonat ile kaynatıldıklarında parlak kırmızı bir renk yayarlar. Kırmızı gıda boyaları da tam olarak, bu maddenin üstüne inşa edilir.
Renkli şekerlemeler Bazı böcekler, amonyak veya sodyum karbonat ile kaynatıldıklarında parlak kırmızı bir renk yayarlar. Kırmızı gıda boyaları da tam olarak, bu maddenin üstüne inşa edilir.
Kunduz
Bazı dondurmalarda kunduzun anal bezlerinden salgılanan 'castoreum' maddesi bulunur. Bu madde, sıklıkla vanilyalı dondurmalarda bulunur ve bileşenin bir 'doğal aroma' olarak adlandırılmasına, sağlık örgütlerince izin verilir.
Kunduz Bazı dondurmalarda kunduzun anal bezlerinden salgılanan 'castoreum' maddesi bulunur. Bu madde, sıklıkla vanilyalı dondurmalarda bulunur ve bileşenin bir 'doğal aroma' olarak adlandırılmasına, sağlık örgütlerince izin verilir.
Ekmekteki saç teli
Mide bulandırıcı ve sık sık karşılaşılan bu durum konusunda dikkatli olmakta fayda var.
Ekmekteki saç teli Mide bulandırıcı ve sık sık karşılaşılan bu durum konusunda dikkatli olmakta fayda var.
İncirdeki arı
Arılar, bazen incir gibi meyvelerde sıkışıp ölürler; bu yüzden incir yerken fazlasıyla dikkatli olmalısınız.
İncirdeki arı Arılar, bazen incir gibi meyvelerde sıkışıp ölürler; bu yüzden incir yerken fazlasıyla dikkatli olmalısınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >