İçişleri Bakanı Soylu: FETÖ sübliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Soylu, "Ülke içinde tehdit oluşturabilecek FETÖ hücreleri bulunuyor. FETÖ sübliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor. FETÖ sosyal medya üzerinden destek arıyor" diye konuştu.

Katıldığı bir televizyon programında FETÖ'ye ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yeni bir darbe, yeni suikast planları var; ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar'da çok güçlüler. Özellikle dışarda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa'nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de dahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Ülke içinde tehdit oluşturabilecek FETÖ hücreleri bulunuyor. FETÖ süübnliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor. FETÖ sosyal medya üzerinden destek arıyor" ifadelerini kullandı.

Kandil meselesi

Kandil harekatına dair açıklama yapan Bakan Soylu şunları kaydetti:

  • "Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef. Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma mekezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir. Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz. Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi. Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler. Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >