İçişleri Bakanı Soylu'dan suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında Türkiye'nin gündemindeki organize suç örgütü tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, Sedat Peker'in yayınladığı videoları kastederek "Birinci ve ikinci videoyu izledim; hedef Türkiye" değerlendirmesinde bulundu. "Anlıyorum ki ben uzun zamandan beri organize şebeke liderinin hedefiyim" diye konuşan Bakan Soylu, "Organize suç örgütleri gayrinizami harbin, psikolojik harekatın en önemli aparatlarından bir tanesi. Bunları sadece mafyadan ibaret görmeyin; yani çek senet tahsilatı yaparlar, öyle görmeyin. Türkiye organize suç meselesinde 15 Temmuz öncesinde FETÖ'nün etkin olduğu dönemde onlara yol verdi hem de onları kullandı. Bunu hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, emperyalistler ve onların işbirlikçilerinin Türkiye'ye 15 Temmuz'la yapamadıklarını mafya ve organize suç örgütleriyle gayri nizami psikolojik harp ve asimetrik savaşla yaptırdıklarını ifade etti. Soylu, kendisine yönelik iddialarla ilgili olarak şöyle konuştu: Birtakım muamma işler var, dava dilekçelerinde ifade ettim. Savcı beni çağıracak. Sonuna kadar talibim. Biz namusumuzu bu işte kazanmadık. İftiraların, yalanların ve bu konuda birtakım operasyonların karşısında kalabilirsiniz. Bazen dirayetli olursunuz bazen de aciz olursunuz. Duamız Cenab-ı Allah yapışan iftiradan korusun. Hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlenmelerdir. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Silmek, süpürmek bir daha bunları ülkeye musallat etmemek de bizim namusumuzdur. Bu operasyonu yapan benim.

"Bataklık Operasyonu'nda Sedat Peker de var"

Uyuşturucu operasyonlarını anlatan Süleyman Soylu, "Bataklık Operasyonu"ndan bahsetti ve operasyonda Çetin Gören ile birlikte Sedat Peker'in de olduğunu açıkladı.

Ekrana Sedat Peker ve Çetin Gören'in fotoğrafını yansıtan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çetin Gören'in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık" ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu Baronu Çetin Gören ve Sedat Peker aynı karede
Uyuşturucu Baronu Çetin Gören ve Sedat Peker aynı karede

"İşin için de FETÖ de var"

Açıklamalarına devam eden Soylu, "Bataklık Operasyonu'nda iki baron yakaladık. Bunlardan biri Çetin Gören'di. Bu işin içinde bu ve bunun yanındaki kişiler var. İşin içinde FETÖ de var" dedi.

"İşimi yapamadığımı düşündüğüm an koltukta kalmam"

Sosyal medyada kendisine yönelik istifa çağrıları hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Soylu, "Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bu koltukta bir saniye kalmam" diye konuştu.

"Bursa'daki operasyonun yöneticisi benim"

Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Bundan 1.5 yıl önce operasyonu harekete geçiren benim. Bursa'daki operasyonun yöneticisi benim. Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Bana vekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. Teknik dinleyemeye alınıyor sonra operasyona dönüyor. İstanbul'un başlangıcını bilmiyorum, aylar sonra başlatan benim yine. 17-25'ten sonra işler değişti."

Sedat Peker'in iddiaları

  • Bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğunu açıklayan Sedat Peker, bugüne kadar toplam 6 video yayınladı.
  • 2 Mayıs 2021 tarihinde ilk videosunu yayınlayan Peker, Mehmet Ağar ve "Pelikancılar" hakkında bazı açıklamalarda bulundu.
  • Peker, 6 Mayıs'ta yayınladığı videoda Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümü hakkında Mehmet Ağar ve oğlu Zülfü Tolga Ağar'ı suçladı.
  • 9 Mayıs tarihinde bir video daha yayınlayan Peker, eski AK Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın "karakolda kemiklerini kırdırdığını" söyledi.
  • Peker, 13 Mayıs'ta bir video daha yayınlayarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedefe aldı. Soylu'nun "kendisine koruma verdiğini, bazı konularda yardım istediğini" iddia eden Peker, İçişleri Bakanı tarafından yalanlandı.
  • Peker 16 Mayıs'ta yayımladığı beşinci videosunda da İçişleri Bakanı Soylu'ya hitaben, "Her hafta canını bir kere yakacağım" dedi.
  • 6. videoda da hedefine yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu koyan Peker, kendisinin adamı olduğunu iddia ettiği sabıkalı Erdal Aras'ın Bakan Soylu tarafından Doğru Yol Partisi MKYK üyesi ve Sancaktepe Belediye Başkan adayı yapıldığını öne sürdü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >