İçişleri Bakanlığı'ndan istihdam müjdesi: 1117 adet personel alınacak

İlandaki şartlara göre başvuruda bulunacak adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.
İlandaki şartlara göre başvuruda bulunacak adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi sitesinden duyurduğu ilana göre 1117 personel istihdam edecek. İşte İçişleri Bakanlığı 1117 personel alım sürecine dair detaylar…

İçişleri Bakanlığı 81 ile toplamda bin 117 sözleşmeli büro personeli alacak. Alımlar Lisans ve Önlisans mezunları arasından olacak.

İlandaki şartlara göre başvuruda bulunacak adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor.

İllere göre personel listesine ulaşmak için tıklayın

İşte giriş (sözlü) sınavına başvuru şartları

  • 1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,
  • 2-En az ön lisans mezunu olmak,
  • 3-1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1983 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)
  • 4-ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü esas alınmak suretiyle yapılacak olan başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı adayın içerisinde bulunmak.
  • 5-Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

Başvuru şekli ve başvuru belgelerinin teslim yeri

Adaylar, İçişleri Bakanlığının www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na ya da “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek, 16-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edecekler

Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >