İddialar doğru çıktı: Keanu Reeves 4. Matrix filmiyle geliyor

Matrix
Matrix

● Bir döneme damgasını vuran, yankıları ve oluşturduğu ütopik evren hala tartışmalara yol açan Matrix serisinin yeni filmi hakkında seyircileri heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı.

● Sinema tarihinde bilim kurgu denilince akla ilk gelen filmlerden olan Matrix, 16 yıl aranın ardından 4. filmiyle geri dönüyor.

● Yönetmen koltuğunda Wachowski Kardeşler'in yer alacağı kesinleşen Matrix 4'ün başrolündeyse yine ve yeniden Keanu Reeves yer alacak.

Hollywood'da başarılı olmuş yapımların devam filmlerinin gelmesi ve seyircinin de böyle bir beklenti içine girmesi her zaman doğal karşılanmıştır. Birçok film devam serilerinde dağıtmış olsa da bir film var ki yeni versiyonlarının gelecek olması ihtimali bile sinema dünyasını heyecanlandırmaya yetiyor.

Keanu Reeves
Keanu Reeves

İşte o film bir döneme damgasını vurmuş, oluşturduğu ütopik kurgusal evren ile geleceğe ışık tutmayı başarmış Matrix serisinin ta kendisi. Serinindevamınınçekileceği iddialarının ortaya atılmasından itibaren tüm sinemaseverler bu haberin gerçek olup olmadığını araştırmaya başladı. Ve nihayet haber doğrulandı.

Matrix efsanesi geri döndü

Matrix'in kamera arkasındaki gerçek kahramanlarından olan, filmi kardeşi Lily ile yazıp yöneten Lana Wachowski, dördüncü Matrix filminin senaryosunu yazacak ve filmi yönetecek. Filmin yapımcı şirketi Warner Bros., dağıtımcı şirket ise Village Roadshow olacak. Variety'nin haberinde yer alan duyurular ise Warner Bros. yöneticilerinden TobyEmmerich'e ait.

Önceki Matrix filmleri Wachowski Kardeşler imzasıyla çıkmıştı ancak yeni filmde senarist cephesinde yeni isimler var. Lana Wachowski bu kez Aleksander Hemon ve David Mitchell ile birlikte çalışacak. Yeni hikaye hakkında henüz bir açıklama yapılmadı ancak bu kez Matrix evrenine farklı bir açıdan bakılacağı kesin.

Matrix serisinin kurgusal karakterlerinden Morphues'u canlandıran oyuncu Laurence Fishburne
Matrix serisinin kurgusal karakterlerinden Morphues'u canlandıran oyuncu Laurence Fishburne

Morphues'u kimin oynayacağı henüz netlik kazanmasa da haberler olumlu yönde

Morpheus karakteriyle Neo'nun hocalığını yapan Laurance Fishburne'nin kadroda yer alıp almayacağı henüz kesinleşmedi. Ancak kendisinin artık artan yaşı nedeniyle filmde rol alma ihtimalinin zayıf olduğu söyleniyor. Bu nedenle Morpheus'u daha genç birinin canlandırdığına tanık olabiliriz. Elbette gelişen teknolojilerin nimetini Paul Walker'da olduğu gibi yeni Morpheus için de görebiliriz.

Peki Matrix 4 ne zaman vizyona girecek?

Filmin senaryo çalışmalarına başlandığı söyleniyor, ancak hemen heyecanlanmamakta fayda var. İlk üç filmi sıradan bir şekilde izlemeyenler, böyle bir hikâyenin devamını nasıl yapacaklarını ciddi şekilde sorgulayabilirler.

Matrix 4'ün prodüksiyon çalışmalarına 2020'de başlanacak, ardından filmin çekimleri tamamlandıktan sonra 2020'li yılların ilk çeyreğinde bir efsanenin yeniden doğuşuna tanıklık edeceğiz. Filmin en geç 2023'te vizyona gireceği söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >