IFA 2018: Motorola One ve Motorola One Power tanıtıldı

Motorola One
Motorola One

Model çeşitliliğini artırmak adına yeni akıllı telefonlarını duyurmaya devam eden Motorola, bu kez de IFA 2018 kapsamında Android One üyesi iki yeni model tanıttı. Ayrıntılar haberimizde:

Daha çok askeri dayanıklılık sertifikalarına sahip telefonlar üzerinde çalışan Motorola, Berlin'deki IFA 2018 kapsamında Motorola One ve Motorola One Power adını verdiği iki yeni modelini sahneye çıkardı. Her iki modelin de ortak özelliği Android One üyesinin bir parçası olması. Bu, aynı zamanda Motorola için de bir ilk anlamına geliyor.

Motorola One'da 2 GHz'e kadar çıkabilen 8 çekirdekli işlemci yer alıyor.
Motorola One'da 2 GHz'e kadar çıkabilen 8 çekirdekli işlemci yer alıyor.

Motorola One teknik özellikler

Motorola One, 5.9 inç boyutunda Full HD+ çözünürlükte görüntüler oluşturabilen bir ekranla geliyor. Bu ekranda 19:9 en-boy oranı korunurken, ön yüzeyin yanı sıra arka yüzeyde de cam malzeme kullanılıyor. Qualcomm Snapdragon 625 yonga seti, 4 GB RAM, 64 GB'lık dahili depolama birimi ve 3000 mAh kapasitede batarya teknik özellikler arasında yer alıyor. Öte yandan telefonun arka kısmında 13 MP'lik çift arka kamera yer alırken, önde ise 8 MP çözünürlük destekleyen bir selfie kamerası bulunuyor.

One Power'ın en önemli detayı ise 5000 mAh kapasitesindeki batarya.
One Power'ın en önemli detayı ise 5000 mAh kapasitesindeki batarya.

Motorola One Power teknik özellikler

One Power'daki 6.2 inç'lik ekranda Full HD+ görüntüler oluşturulabiliyor. Motorola One'da olduğu gibi 19:9 en-boy oranının korunduğu ekranın yanı sıra telefonun yonga seti tarafında ise Qualcomm Snapdragon 636 görev alıyor. Motorola One Power'ın Motorola One'dan ayrılan en önemli özelliklerinden biri batarya. Bu modelde 5000 mAh kapasitede bir batarya bulunuyor.

Her iki telefon da az önce belirttiğimiz üzere Android One ailesinin üyesi. Dolayısıyla cihazlar 3 yıl boyunca güncelleme garantisi sunuyor. Haliyle bu modeller bundan sonra çıkacak olan yeni Androidmobil işletim sistemlerine kolayca yükseltilebiliyor.

Motorola One'ın fiyatı 349 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ancak, büyük bataryalı One Power'ın fiyatı şimdilik net değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >