IFA 2018: Samsung dev 8K televizyonunu tanıttı!

​IFA 2018: Samsung dev 8K televizyonunu tanıttı!
​IFA 2018: Samsung dev 8K televizyonunu tanıttı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, IFA 2018'de 8K çözünürlüğe sahip QLED TV’yi tanıttı. Görüntü teknolojisinde çığır açan bir televizyonu gözler önüne seren Samsung’un bu QLED TV’yi bir daire fiyatına satışa sunması bekleniyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, IFA 2018'de 8K çözünürlüğe sahip QLED TV 'sinin tanıtımını gerçekleştirdi. Görüntü teknolojisinde çığır açan Samsung, yeni QLED TV ile görenleri hayran bırakmayı planlıyor. 8K çözünürlüklü Quantum Dot ekran sayesinde kullanıcılarına canlı ve daha keskin görüntü sunuyor. 1 milyar renk üretme kapasitesine sahip QLED TV izleyicilerine mükemmel bir görüntü şöleni sunuyor. Tüm özellikler ile birleşen 8K çözünürlük kullanıcıların tüm detaylara hakim olmasına olanak sağlıyor.

Yapay zeka sayesinde görüntüler 8K’ya yükseliyor!

Samsung’un ürettiği bu 8K teknolojisine sahip QLED TV’nin en büyük özelliklerinden biride yapay zeka teknolojisi. Dünya genelinde yüksek çözünürlüklü içerik üretme konusunda sıkıntı yaşadığımız bu dönemde akıllara takılan “o çözünürlükte yayın veyavideo içerik yok” sorularına Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yapay zeka teknolojisi ile çözüm getirmiş. SD, FHD ve UHD çözünürlüğe sahip görüntüleri 8K görüntü kalitesine yükselten 8K yüksek çözünürlüklü yayın ve görüntü sorununa da son vermiş olacak.

Ev fiyatına televizyon!

IFA 2018'de büyük bir heyecanla tanıtılan 8K çözünürlüğe sahip bu QLED TV, 65, 75, 82 ve 85 inç boyutlarında 4 farklı seçenek ile satışa sunulacak. Yaklaşık 100 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacağı iddia edilen televizyonun fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Lakin bir ev fiyatına satılacağı söylenenler arasında yerini koruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >