İGDAŞ 35 günü aşan doğal gaz faturalarını iptal etti

Arşiv
Arşiv

EPDK, 35 günden fazla olmaması gerekirken, vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği belirlenmesi üzerine İGDAŞ hakkında soruşturma başlatmıştı. İGDAŞ bugün resmi Twitter adresinden 35 günü aşan faturaların iptal edildiğini duyurarak, yeni faturaların SMS ve e-mail üzerinden vatandaşlara ulaştırılacağını duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 40-45 günlük tüketim bedeli üzerinden düzenlenen doğal gaz faturaları nedeniyle soruşturma başlatmasının ardından İGDAŞ, henüz ödenmemiş faturaları iptal ederek, 35 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenledi.

İGDAŞ'ın kurumsal hesabından yapılan açıklamada "Halen faturalarını ödeyememiş olan değerli abonelerimizin faturaları iptal edilerek, en fazla 35 gün olacak şekilde doğalgaz tüketimlerini kapsayan yeni faturalar oluşturulmuştur." denildi. Faturalarını ödemiş vatandaşların da tutara itiraz edebilecek.

Ne olmuştu?

  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), faturaların mevzuata aykırı olarak düzenlendiği ve tüketici mağduriyetlerine sebep olduğu gerekçesiyle İGDAŞ hakkında 6 Mayıs'ta soruşturma başlatmıştı.
  • Bu kapsamda EPDK tarafından İGDAŞ'a gönderilen yazıda abonelere çıkarılacak faturaların ortalama 25 günden az, 35 günden fazla olmaması gerektiğinin altı çizilmiş, İGDAŞ'tan mevzuata aykırı düzenlenen tüm faturaları iptal etmesi ve mevzuata uygun şekilde fatura düzenleyerek, sebep olduğu tüketici mağduriyetlerini gidermesi istenmişti.
  • Yazıda, ayrıca İGDAŞ'ın bir daha mevzuata aykırı fatura düzenlemesi durumunda daha ağır idari yaptırımlarla karşılaşacağı kaydedilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >