İHH Gazze'ye 8 TIR'lık insani yardım gönderdi

İHH Gazze'ye yardımlarını sürdürüyor.
İHH Gazze'ye yardımlarını sürdürüyor.

Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren İHH, İsrail'in saldırısı altındaki şehre 8 TIR'lık yeni bir yardım gönderdiğini açıkladı. Yardımlar, AFAD ve Mısır Kızılayı koordinesinde Gazze'ye ulaştırılacak.

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, 8 TIR'lık yeni bir insani yardım çalışması daha organize etti. İstanbul'dan kuru yük gemisine yüklenen yardımlar, Mersin Limanı'na doğru yola çıktı. Mersin Limanı'nda AFAD'a teslim edilecek yardımlar, Mısır Kızılayı koordinesinde Gazze'ye ulaştırılacak.

İHH tarafından gönderilen 8 TIR'lık yardım şu şekilde:

“166 bin 752 adet konserve, 120 bin adet maske, 25 bin 32 adet ıslak mendil, 15 bin 528 adet çocuk bezi, 8 bin 64 adet kadın pedi ve 2 bin 700 adet hasta bezi."

İHH'nın Gazze'ye yönelik insani yardım çalışmaları devam ediyor. Gazze halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden GAZZE yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 30 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH İnsani Yardım Vakfı'nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da vakfın banka hesap numaralarına açıklama kısmına GAZZE yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >