İHH'dan 'Yetim Sponsorluk Sistemi'

İHH'dan ​'Yetim Sponsorluk Sistemi'
İHH'dan ​'Yetim Sponsorluk Sistemi'

İnsani Yardım Vakfı 'Yetim Sponsorluk Sistemi' kapsamında Fırat kalkanı bölgesindeki 800 çocuğa, 6 aylık masraflarını karşılayacak şekilde nakit yardımında bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ‘Yetim Sponsorluk Sistemi’ kapsamında Suriye’nin Fırat kalkanı bölgesindeki yetim çocuklar için birtakım çalışmalarda bulunuyor.

800 çocuğa nakit yardım

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez, Marea, Siccu, Babuselam ve Reyyan bölgelerinde yetim kalan 800 çocuğa, 6 aylık masraflarını karşılayacak şekilde nakti desteğinde bulundu.

Dünyadaki yetim sayısı Türkiye nüfusunun 5 katı

Vakfın kuruluş tarihinden bu yana dünyadaki yetimler konusunda önemli projelerin yapıldığını ifade eden Kilis İHH yetim sorumlusu Ahmet Kenan şu ifadeleri kullandı. “Dünya’daki yetim sayısının Türkiye nüfusunun 5 katı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun büyük oranı Müslüman coğrafyasında bulunuyor. Sadece Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde 10 binin üzerinde yetim var. Bizler bu yetimler için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz”

"Çocukların ayakkabısı bile yok"

Kış ayının gelmesiyle birlikte yetimleri daha zor günlerin beklediğini ifade eden Kilis Basın Biriminden Yakup Alaca , “Ekim ayındayız çocukların çoğunun ayakkabısı bile olmadığını olanın ise lastik terlikten ibaret olduğunu görmekteyiz. Bu yavrularımız için kışlık elbiseye acil ihtiyaç olduğunu buradan tüm halkımıza duyurmak isteriz. Zor günler yetimlerimizi bekliyor.” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >