İhracatta rekor artış

Arşiv
Arşiv

TİM, mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre mayıs ihracatı yüzde 12.2 artışla 13 milyar 956 milyon dolar oldu.

  • TİM verilerine göre mayıs ayı ihracat rakamları, Denizli'nin Sarayköy içesindeki Menderes Tekstil firmasına ait konfeksiyon fabrikasında Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin katılımıyla açıklandı. Zeybekci, bu ay ihracat rakamlarını 4 bin 80 çalışanı bulunan dev bir tesiste açıkladıklarını belirterek Türkiye'nin 2016'da başlatılan ihracat ve büyüme seferberliğinin sonuçlarını almaya devam ettiğini dile getirdi.

Geçen yıl ihracata verilen destekleri üç kat artırdıklarını, dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Zeybekci, Türkiye'nin artık "fason üretici" olarak değil bilgi ve teknoloji üreten, hammadde ve ara malı ihtiyacını garanti altına almış, kendi marka ve patentiyle üreten bir ülke olmasını istediklerini dile getirdi.

İhracat ve büyüme gibi verilerde 2017 yılını rekorlarla kapattıklarına dikkati çeken Zeybekci, şöyle konuştu:

  • "Yıl sonunda dedik ki 2018'de her ay ihracatta rekor kıracağız. Elhamdülillah rekor kırıyoruz, bu ay da ihracatçılarımızın yüksek performansı, çalışan kardeşlerimizin katkısı, mühendisi, işçisi, tasarımcısı muhasebecisi ve şoförüyle topyekün seferberlikle her ay ihracattaki rekor sözümüzü tutmaya devam ediyoruz.
  • Bugün de o zirvelerden birini yaşıyoruz. TÜİK nisan ayı rakamlarını dün açıkladı ve yıllık ihracatımız 162,4 milyar dolara ulaştı. Bugün de TİM'in mayıs istatistiklerine göre geçen yıl mayıs ayına göre ihracatımız yüzde 12,2 arttı. Her ay rekor sözü vermiştik, her ay rekora devam. Durmak yok ihracata devam. Mayıs ayı ihracatımız TİM rakamlarına göre 13 milyar 956 milyon dolar ama bizim ihrakiye dediğimiz rakamlar da bugün akşam belirlenmiş olup yarınki rakamlarımız 14 milyar doların üzerinde ve böylelikle 162 milyar dolarlık rakamı geçmiş olacağız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >