Ikea'nın dünyanın en iyi perakendecisi olmasını sağlayan 4 stratejisi

ıkea
ıkea

Ikea'nın ileri görüşlü stratejisine birde yakından göz gezdirelim.

İsveç'in dev firması Ikea mobilya ve ev tasarımları konusunda dünyanın en büyük perakendecileri arasında yer alıyor. Ünlü mobilya firmasının 26 ülkede 298 mağazası ve yıllık 36 milyar dolar cirosu var. Peki Ikea'nın başarılı olmasını sağlayan nedenler neler? İşte şirketin olağanüstü stratejisi;

Mobilya satın almaktaki en büyük sorunu çözmesi 
Ikea’dan önce insanlar mobilyayı gelecek 20 yıl için yapılan bir yatırım olarak görürdü. Ancak şimdi ulaşmak ve istediğin tarzda mobilyaya sahip olmak daha uygun fiyatlara gayet mümkün.
Mobilya satın almaktaki en büyük sorunu çözmesi Ikea’dan önce insanlar mobilyayı gelecek 20 yıl için yapılan bir yatırım olarak görürdü. Ancak şimdi ulaşmak ve istediğin tarzda mobilyaya sahip olmak daha uygun fiyatlara gayet mümkün.
Doğru demografik kitleyi hedef alması 
Ikea genç insanlarla aynı frekansta buluşuyor. Ikea aynı zamanda çalışanlarına yaşanabilecek bir ücret ödemesi ve üretim sürecinin şeffaflığı ile tanınıyor.
Doğru demografik kitleyi hedef alması Ikea genç insanlarla aynı frekansta buluşuyor. Ikea aynı zamanda çalışanlarına yaşanabilecek bir ücret ödemesi ve üretim sürecinin şeffaflığı ile tanınıyor.
Pahalı değil, ama çok ucuz da olmaması 
Ikea'nın fiyat düzeyinin de kusursuz işlemesi. Diğer firmalara göre alınabilir ürünleri bünyesinde barındırması.
Pahalı değil, ama çok ucuz da olmaması Ikea'nın fiyat düzeyinin de kusursuz işlemesi. Diğer firmalara göre alınabilir ürünleri bünyesinde barındırması.
Mağazaların birer uğrak noktası olması
E-ticaret giderek yaygınlaştıkça, müşteriler mağazaya gitmek için özendirici bir neden arıyor. Ikea, gösterişli sergileme alanları ve kafeteryasıyla, müşteriler için özel bir mekan haline geldi. Birçok perakende mağazası müşteri çekebilmek için alış veriş merkezlerinde konumlanırken, Ikea akıllarında özel bir amaç bulunan müşterilerin tercih ettiği bir mağaza olarak tek başına faaliyet gösteriyor.
Mağazaların birer uğrak noktası olması E-ticaret giderek yaygınlaştıkça, müşteriler mağazaya gitmek için özendirici bir neden arıyor. Ikea, gösterişli sergileme alanları ve kafeteryasıyla, müşteriler için özel bir mekan haline geldi. Birçok perakende mağazası müşteri çekebilmek için alış veriş merkezlerinde konumlanırken, Ikea akıllarında özel bir amaç bulunan müşterilerin tercih ettiği bir mağaza olarak tek başına faaliyet gösteriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >