İki çocuğunu balkondan atıp öldüren cani anneye verilen ceza arttı

Cani annenin öldürdüğü 2 çocuk
Cani annenin öldürdüğü 2 çocuk

İzmir'de iki çocuğunu defalarca bıçakladıktan sonra balkondan atıp öldüren cani annenin cezası yükseldi.

İzmir'in Buca ilçesinde, 2011 yılında 2 çocuğunu bıçaklayarak balkondan atıp öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle tutuklu yargılanan ve iyi hal indirimi alarak 2 kez müebbet hapis cezası alan Meryem Özer'in davasında, temyize götürülen karar Yargıtay tarafından bozuldu.

Tekrar görülen davada, 2 çocuğunu öldüren anne Meryem Özer'e ilk yargılamada verilen kararın aksine ceza yükseltilerek 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Tutuklu yargılanan Meryem Özer daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde, "Zaman zaman birileri bana bir şey söylüyor, 'Şunu yap, bunu yap' diyorlardı. Çocuklarım olan Asya ve Yahya Vecdi'ye karşı içimdeki şeytan 'Onları vur, bıçakla. Sustur onları' diyordu. O sesi dinleyip onlara bıçakla vurdum. Onlara bir şey olmadı. Şimdi babalarının yanında olmalılar. Hatta ben içimdeki sesi dinleyip kocam Vahap'ı da bıçakladım. Çocukları balkondan attığımı hatırlıyorum. Eşime de çok saldırıyordum. Eltim N. bana büyü yaptı. Bana yaptığı büyü ölüm büyüsüydü. Yatak çarşaflarının içerisine yaptığı büyülü maddeyi sürmüş" dedi.

Son duruşmada da akli dengesinin yerinde olmadığını gösteren tavırlar sergilemeye devam eden Meryem Özer, olayı hatırlamadığını öne sürerek, "İstemeden oldu, cezaevinde hala kulağıma değişik sesler geliyor. Anne ve ablam da benim gibi hasta. Gelen son raporu kabul etmiyorum. Önce Allah'a sonra size güveniyorum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığa önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezayı iki kez müebbet hapse indirdi.

İyi hal indirimi alarak 2 kez müebbet hapis cezası alan Meryem Özer'in davasında, temyize götürülen karar Yargıtay tarafından bozuldu.

Tekrar görülen davada, 2 çocuğunu öldüren anne Meryem Özer'e ilk yargılamada verilen kararın aksine ceza yükseltilerek 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Ne olmuştu?

Kan donduran olay 22 Kasım 2011 tarihinde meydana gelmişti. Psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen 30 yaşındaki Meryem Özer, çocukları 6 yaşındaki Yahya Vecdi ile 7 yaşındaki Asya Özer'i vücutlarının değişik yerlerinden defalarca bıçaklayıp, birinci kattaki evlerinin balkonundan beton zemine atmış, ağır yaralanan iki kardeş hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamlarını yitirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >