İki metrobüsün çarpıştığı kazada şoförün fenalaştığı ortaya çıktı

İki metrobüsün çarpıştığı kaza
İki metrobüsün çarpıştığı kaza

İstanbul Avcılar'da iki metrobüsün kafa kafaya çarpmasının nedeni belli oldu. Direksiyonda rahatsızlanan metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın yolculara “Ambulans çağırın” dedikten sonra bariyere ve karşıdan gelen araca çarptığı oraya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre, İstanbul Avcılar'da önceki akşam Şükrübey Durağı yakınlarında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı.

Toplam 4 metrobüsün karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kazanın şoförlerden birinin rahatsızlanması üzerine yaşandığını duyurdu. İBB'den paylaşılan görüntülerde metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın kaza öncesinde "Ben çok kötü oldum. Ambulans çağırın bana. Çok kötü oldum" dediği duyuldu.

Üç kişi yoğun bakımda

Görüntülerde, şoförün fenalaştığı sırada elini başına götürüp alnını tutması ve seyir halinde olduğu şeritten çıkması yer aldı. Bariyerlere çarpan aracın daha sonra karşı şeride geçip başka bir metrobüsle çarpıştığı bildirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, feci kazada yaralanan 99 kişinin tedaviye alındığını, bunlardan 88'inin taburcu olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı tedavisi süren 8 yaralıdan 3'ünün yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

  • İki yıl sonra aynı yerde kaza
  • 19 Nisan 2020'de yine Avcılar'da iki metrobüs kafa kafaya çarpışmış, 4 kişi yaralanmıştı. Kazaya bir şoförün bayılmasının neden olduğu ortaya çıkmıştı.

Savcılıktan soruşturma

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kendisini iyi hissetmediğini belirterek yolculardan ambulans çağırmasını isteyen Mahsun Kibar'ın neden aracı durdurmayarak yola devam ettiği araştırılıyor.

İstanbul Avcılar'da, metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın yolculara “Ambulans çağırın” dedikten sonra bariyere ve karşıdan gelen araca çarptığı oraya çıktı.n
İstanbul Avcılar'da, metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın yolculara “Ambulans çağırın” dedikten sonra bariyere ve karşıdan gelen araca çarptığı oraya çıktı.n

Kalp ve tansiyon hastalığı yok

Metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın kardeşi Fatih Kibar, "Abimin daha önce kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu" dedi. Her metrobüs kazası olduğunda hemen abisini aradıklarını söyleyen Fatih Kibar, "O akşam kazayı haber alınca yine aradık, 2 saat ulaşamadık" diye konuştu. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Kadri Bulut da şoförün durumuyla ilgili şöyle dedi: "Hastamızın bilinci açık. Riskli bir operasyon geçirecek. Bayılma durumuyla ilgili değerlendirme yapıldı, bir hastalığı yok."

Saatlerce yürüdüler

Kaza nedeniyle metrobüs ve otobüs duraklarında yoğunluk oluşurken, 2 saat ulaşım sağlanamadı. Metrobüslerden inerek yürüyenler nedeniyle D-100 Karayolu'nda trafik akışı bazı noktalarda durdu.

Gördüğüm herkes kanlar içindeydi

Feci kazada yaralanan İranlı Kamelia Kaçui, "Bazı yolcular yerdeydi. Gerçekten çok korkunçtu. Kafam ve boynum çok ağrıyor" dedi. İranlı Nejla Sabbagh da kendine geldiğinde herkesin kanlar içinde yattığını gördüğünü aktararak, "Çığlık atarak kapıyı kırıp dışarıya çıktık" diye konuştu. En arka koltukta oturan Ahmet Azun da şöyle konuştu: "Birisi kapıyı kırdı, öyle çıktık. Kolumda kırık, vücudumda sancı var"

Son üç yılda 20 metrobüs kazası: İki ölü 218 yaralı

Avcılar'da iki metrobüsün çarpıştığı ve 99 kişinin yaralandığı feci olayın ardından son üç yılda 20 metrobüs kazasının meydana geldiği ortaya çıktı.

Çoğunlukla metrobüslerin önündeki araca çarpmasıyla yaşanan kazaların listesi şöyle;

  • 5 Temmuz 2019: Mecidiyeköy'de metrobüsün çarptığı yoldan geçen yaya ile 2 yolcu yaralandı.
  • 24 Temmuz 2019: Üsküdar'da bir metrobüs, önündeki metrobüse çarptı; 11 yolcu yaralandı.
  • 6 Ekim 2019: Halıcıoğlu Durağı'nın yakınında bir metrobüs, önündeki araca çarptı; 13 yaralı.
  • 8 Ekim 2019: Beylikdüzü'nde durağa yanaşan metrobüs, önündeki araca çarptı. Aynı gün Haramidere'de iki metrobüs çarpıştı; toplam 11 yaralı.
  • 28 Aralık 2019: Şirinevler Durağı'nda ayağı kayıp yola düşen kadın yolcuya metrobüs çarptı.
  • 19 Ocak 2020: Okmeydanı'nda metrobüs önündeki başka bir metrobüse çarptı, bir şoför yaralandı.
  • 20 Ocak 2020: Mecidiyeköy'de metrobüsle motosiklet çarpıştı. Motosikletli öldü, 2 kişi yaralandı.
  • 1 Şubat 2020: Edirnekapı'da arızalan metrobüsle çekicinin arasına sıkışan işçi hayatını kaybetti.
  • 10 Mart 2020: Haliç Köprüsü girişinde iki metrobüs çarpıştı. Feci kazada 10 kişi yaralandı.
  • 19 Nisan 2020: Avcılar'da iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. 4 kişinin yaralandığı kazayla ilgili İBB, şoförlerden birinin bayıldığını açıkladı.
  • 29 Nisan 2020: Beylikdüzü'nde üç metrobüs aracının karıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
  • 8 Ekim 2020: Zeytinburnu'nda bir metrobüse arkadan gelen araç çarptı; 7 kişi yaralandı.
  • 1 Kasım 2020: Avcılar'da metrobüs, yoldan geçen yayaya çarptı. Yaya ile birlikte 6 yolcu yaralandı.
  • 5 Temmuz 2021: Küçükçekmece'deki Cennet Mahallesi Durağı'nda bekleyen metrobüse arkadan gelen başka bir araç çarptı; 24 kişi yaralandı.
  • 29 Kasım 2021: İki metrobüs, Haramidere'de çarpıştı. Maddi hasarlı kazada yaralanan olmadı.
  • 2 Şubat 2022: Haramidere'de freni tutmayan metrobüs, önündeki araça çarptı; 7 yaralı.
  • 10 Mart 2022: Haramidere'de kayganlaşan yolda kontrolden çıkan metrobüs, yolcu indiren başka bir metrobüs aracına çarptı; 4 yaralı.
  • 29 Nisan 2022: Beylikdüzü'nde iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı,. Feci kazada 9 kişi yaralandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >