Ukrayna'da kalan Hint doktor, panter ve jaguarıyla kurtarılmayı bekliyor

Hint doktor Girikumar Patil evinde jaguar ve panter besliyor
Hint doktor Girikumar Patil evinde jaguar ve panter besliyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hem birçok insanı hem de birçok hayvanı olumsuz etkiledi. Ukrayna'da ikinci kez savaş gördüğünü belirten Hint doktor Girikumar Patil evinde jaguar ve panter besliyor. Patil, yaşadığı zorlukları anlatarak hayvanları olmadan ülkeyi terk etmeyeceğini ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırı birçok insanın hayatını değiştirdi. Sadece insanlar değil doğanın tamamı bu saldırılardan etkilendi.

Hindistanlı doktor Girikumar Patil'in hikayesi ise savaşın hem insanların hem hayvanların hayatını nasıl değiştirdiğini anlamak için iyi bir örnek oluşturuyor.

Jaguar ve panterle birlikte Donbass bölgesinde yaşıyor

Girgumar Patil, başkent Kiev'deki hayvanat bahçesinden satın aldığı bir jaguar ve bir panterle Donbass bölgesinde yaşıyor. Ukrayna'ya 2007'de tıp eğitimi için gelen 40 yaşındaki Patil ülkede kalmayı tercih etmiş.

Ukrayna'da ikinci kez savaşın arasında kaldığını belirten Patil hayvanları olmadan ülkeyi terk edemeyeceğini söylüyor. Biri 20 aylık diğeri 6 aylık iki vahşi kediyle yaşayan Patil yemek masrafı için bağış kampanyası başlattı.

"Yemekler çok pahalı"

İki büyük kediyi beslemek için yakın zamanda 23 kilo koyun,hindi ve tavuk satın alan Patil fiyatların normalin dört katı olduğunu söyledi.

Yaşanan patlamalar nedeniyle hayvanların korktuğunu belirten Patil, "Artık çok daha az yemek yiyorlar" dedi.

Ortopedist olarak çalışan Patil savaşın başlamasıyla devlet hastanesinin kapandığını aktardı. Youtube yayınları da yapan Hint doktorun 85 bin abonesi bulunuyor.

Her zaman hayvanları çok sevdiğini söyleyen Patil, iki büyük yırtıcı kedisinin yanı sıra evinde üç de köpek besliyor.

Ukrayna'da şahit olduğu ikinci savaş oldu

Hint doktor 2014 yılında çatışmalar başladığında Luhansk'ta yeni doktorluğa başladığını ve Hindistan yemekleri yapan bir restoranın sahibi olduğunu söyledi. Savaş nedeniyle dükkanının yok olduğunu aktaran Patil daha sonra Ukrayna kontrolünde olan bir bölgeye taşınmış. Patil bu çatışmaların Ukrayna'da gördüğü ikinci savaş olduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >