'İki yolcu karantinadan kaçırıldı' iddiasına noktayı koydu: Kimseye taviz yok

Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

Koronavirüs nedeniyle Avrupa'dan gelen gurbetçilerin 14 gün boyunca karantinaya alınacağı açıklanırken dün gece sosyal medyada yer alan bir video tartışma yarattı. İddialara göre KKTC'li iki yolcu karantinadan kaçırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki yolcunun da karantinaya alındığını ve 14 gün karantinada kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderileceklerini belirtti.

Türkiye, konsolosluklara başvuru yapan Türk vatandaşlarının tahliyelerini sürdürüyor. Çoğunluğu Avrupa'dan gelen gurbetçiler 14 gün boyunca karantinaya alınacağı açıklanırken dün gece sosyal medyada yer alan bir video tartışmalara neden oldu.

Görüntülerde Fransa'dan gelen bir yolcunun polis tarafından otobüsten indirildiği görülüyor. İddialara göre KKTC uyruklu olan bir kadının, karantinaya alınmamak için polisin yardımıyla otobüsten indirildiği ve İstanbul üzerinden KKTC'ye geçiş yapacağı belirtildi.

"Kimseye ayrıcalık yapılmayacak"

Karantinadan polis tarafından çıkarılan ve KKTC'de üst düzey bir bürokratın kızı olduğu belirtilen şahısla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu twitter hesabından açıklama yaptı. Görüntülerin ihmale işaret ettiğini ve karantina konusunda kimseye ayrıcalık yapılmayacağını söyleyen Soylu, Türkiye üzerinden KKTC'ye transit uçuşların olmadığını ve yanlış yapılan bu işlemle ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını ifade etti.

"Karantinaya alındılar"

  • Soylu, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı.
  • 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderilecekler" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >