İkinci el araç alacaklar için zam uyarısı

Arşiv
Arşiv

Araç piyasası bahar aylarına girilmesiyle birlikte hareketlendi. Araç satış rakamlarında ise bir artış söz konusuydu. Peki bayram sonrası araç fiyatları artar mı? İşte detaylar...

Otomobil piyasası yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte hareketlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

"Otomobil piyasasında ilk hareketlilik Şubat ayı itibariyle başlamıştı. Mart ayında artarak devam eden satış adetlerinin ardından yaklaşan Ramazan Bayramı etkisiyle Nisan ayında da hareketlilik artarak devam ediyor. Yaz sezonunun yaklaşması sebebiyle sıfır ve ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik önümüzdeki aylarda da sürecektir.

Özellikle ikinci elde sözünü ettiğimiz hareketlilik şu an için beklenen seviyenin altında olmasına rağmen sıfır otomobilde yaşanan fiyat artışları sonrası ikinci el otomobil daha cazip konumda olduğundan, kullanıcı tercihinin ikinci el piyasasına kayarak ikinci elde beklenen seviyeye yaz aylarında ulaşılacağı ve yılın ikinci yarısının 'otomotivde ikinci el dönemi' olacağı kanaatindeyiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >