İkinci el araç fiyatları durmuyor: 5-10 günde bir fiyat artıyor

Arşiv
Arşiv

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sıfır araç üretimi neredeyse durdu. Araç almak isteyen vatandaşlar, ikinci el piyasasına yönelince her 5-10 günde bir fiyatlar artıyor.

Son dönemlerde altın ve dövizin yükselmesi, pandemi nedeniyle de araç üretiminde yaşanan sorunlardan kaynaklı ikinci el araç piyasasındaki fiyat artışı devam ediyor. Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, koronavirüste ikinci dalga söylentisinin bile fiyatlara yansıdığına dikkat çekerek, her 5-10 günde bir fiyatların güncellendiğini kaydetti.

"Araçların yüzde 80'i nakit satılıyor"

Kredi faizlerinde ki yükselişlerin ikinci el araç alım-satımını etkilemeyeceğini belirten Güveloğlu, "Bizim ikinci el araç satımında kredili satış oranımız yüzde 20. Yüzde 80'i nakit satılıyor. Enteresan bir durum var. Kredi faizleri düştüğü halde insanların parası var ve nakit alıyor. Hiç etkileyeceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

"İkinci dalga gelirse fiyatlar daha fazla artar"

Koronavirüste ikinci dalganın yaşanmasının ikinci el araç fiyatlarını daha da yükselteceğini vurgulayan Mehmed Güveloğlu, "Allah korusun öyle bir şey olmaz ama eğer olursa bu araç fiyatları ciddi anlamda yükselmeye devam edecek. Şu an ikinci el araç piyasası çok iyi durumda. Galericiler dahi ikinci el arabalarını satmak istemiyor. Sattığı zaman çünkü yerine alamıyor. 10 gün bir otomobil elinde durduğundan sonra tekrardan fiyat yükseltiyor. Her 5-10 günde arabaların fiyatları değişiyor" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >