İkinci el araçlar için hayati uyarı: Hava yastığı yerine sünger çıkıyor

İkinci el bir araçtan hava yastığı yerine sünger çıktı
İkinci el bir araçtan hava yastığı yerine sünger çıktı

İkinci el pazarında pandemi sürecindeki hareketlilikle birlikte hasarlı, kaza yapan araçlar da onarılıp tekrar piyasaya çıkmaya başladı. Ancak bu tip araçlarda bazı tehlikeler de beraberinde geliyor.

Koronavirüs pandemisi sürecinde ikinci el pazarında yaşanan yükselişle kazalı, hasarlı araçlar da rağbet görmeye başladı, satışları attı. Bununla birlikte bazı hileler konusunda da hayati uyarılar yapılıyor.

Özel bir ekspertiz firmasında Şube Müdürü olan Aynur Demir, “Hava yastıklarını özellikle kontrol ettirmeniz gerekiyor. Airbag açılsa bile elektronik hilelere başvurup açmamış gibi gösterebiliyorlar. Bu durum sizin canınız için kesinlikle çok önemli. O yüzden kesinlikle ikinci el araç alırken ekspertiz yaptırmanız gerekiyor” dedi.

"Araç ekspertize girmeden anlaşılmıyor"

Özel bir ekspertiz firmasında Şube Müdürü olan Aynur Demir de, ikinci el araç piyasasında artış yaşandığını ancak araç satın alırken çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Demir, “İkinci el piyasasında çok fazla hareketlilik var şu an, rağbet yüksek. Ama siz buna güvenip herhangi bir araç alamazsınız. Hava yastıklarını özellikle kontrol ettirmeniz gerekiyor. Çünkü kazaya karışıp karışmadığını sözlü olarak bilgi alabilirsiniz ama biz ne kadar büyük bir kazaya karışmış, herhangi bir hava yastığı açmış mı açmamış mı bunu kontrol ediyoruz. Airbag açılsa bile elektronik hilelere başvurup açmamış gibi gösterebiliyorlar. Bu durum sizin canınız için kesinlikle çok önemli. Bu tür durumları araçları ekspertize sokmadan anlayamazsınız. Ailenizle de yolculuk ediyor olabilirsiniz. O yüzden kesinlikle ikinci el araç alırken ekspertiz yaptırmanız gerekiyor” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >