İkinci turda yurt dışında oy kullanma işlemleri 20 Mayıs'ta başlayacak

Arşiv
Arşiv

YSK Başkanı Ahmet Yener'in seçimin ikinci tura kaldığını belirtmesiyle yurt dışında, gümrük kapıları ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri yeniden yapılacak. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek ikinci tur seçimleri için yurt dışı oy kullanma işlemleri 20 Mayıs'ta başlayacak.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamaya kalması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ikinci tur için hazırladığı Seçim Takvimi'ne ilişkin süreç işleyecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'deki ikinci tur oylaması 28 Mayıs'ta yapılacak.

Yurt dışı oy verme tarihleri

Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. Yurt dışı için oy verme süresi 24 Mayıs 2023 tarihinde dolacak.

YSK Başkanı Yener'in açıklamaları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 2. tur seçim takvimiyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Kesin sonuçların ilanından sonra yurt dışında oy verme işlemlerinin 20 Mayıs'ta başlayacağını kaydeden Yener, "Yurt içinde ise 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Bu dönemde de birinci tur oylamada olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyondaki konuşmaları için kura çekimi ve konuşmaları gerçekleştirilecektir. 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci oylamasının Türk milletine, Türk demokrasisine, cumhurbaşkanı adaylarımıza ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını dileriz" diye konuştu." ifadelerini kullandı.

İkinci tur nasıl yapılacak?

Oy pusulalarında sıralamada değişiklik olmayıp, Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1'inci, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da 2'nci sırada yer alacaktır. Propaganda dönemi başlamış bulunmaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >