İklim aktivisti Greta Thunberg koronavirüs karantinasında

İklim aktivisti Greta Thunberg
İklim aktivisti Greta Thunberg

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg koronavirüs şüphesiyle kendisini karantinaya aldığını duyurdu. Babası Svante Thunberg'de de bazı belirtiler görüldüğünü ifade etti.

Greta Thunberg, Avrupa seyahatlerinin ardından son iki haftadır kendisini evde izole ettiğini açıkladı.

Avrupa gezisinden sonra henüz hiçbir belirti yokken kendisini karantinaya aldığını söyleyen Thunberg, "Başlangıçta iyiydim. Ama birkaç gün sonra bazı belirtiler hissetmeye başladım" dedi.

Boğazının ağrıdığını, titrediği ve öksürdüğünü söyleyen 16 yaşındaki iklim aktivisti ayrıca, kendisiyle yolculuk yapan babası Svante Thunberg'de de bazı belirtiler olduğunu ifade etti.

Avrupa yolculuğunda kendisiyle Birlikte Olan babası Svante Thunberg'de de Bazi belirtilerin görüldüğünü söyledi.

Henüz test yaptırmadı

Virüsü bulaştırmanın ne kadar kolay olduğu konusunda farkındalık yaratmak istediğini de sözlerine ekleyen Thunberg, "Eş zamanlı olarak bir başkasında virüs olmasaydı, hiçbir şeyden şüphelenmeyebilirdim bile. Sadece sıradışı bir yorgunluk ve biraz öksürük derdim. Ve durumu bu kadar tehlikeli hale getiren şey bu… Biz risk grubunda olmayanlar çok büyük bir sorumluluğu var. Bizim davranışlarımız, birçok başka kişi için ölümle yaşam arasındaki fark olabilir" dedi.

Henüz test yapılmadı

Thunberg, İsveç'te hastanelerin acil tedavi gerekmedikçe Kovid-19 testi yapmadıklarını belirterek, "Tabii ki enfekte olduğumdan yüzde 100 emin değilim. Ama başka bir şey olamaz. Babam da tam olarak koronavirüs semptomları gösteriyor" dedi.

İsveç'te koronavirüs vaka ve ölüm sayısı

İsveç hükümeti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele amacıyla 30 milyar euro bütçe ayrıldığını açıklamıştı. Ülkede şimdiye kadar koronavirüs nedeniyle 36 kişi öldü. Vaka sayısı ise 2 bin 272.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >