İlaç kullanmadan doğal yollarla uçuktan kurtulabilirsiniz

Hem canımızı acıtan hem de güzelliğimize gölge düşüren uçuklardan korunmanın yolları ve uçuğa iyi gelen öneriler...

Uçuk, çoğu kişinin muzdarip olduğu bir sorundur. Uçuklar genel itibarıyla, simpleks virüsünün neden olduğu viral bir enfeksiyondur. Çok çabuk bir şekilde yayılan uçuklar çoğu zaman kişinin el teması ile daha fazla alana da yayılabilir. Mikroplara çok açık olan uçuklara dokunmamaya özen göstermenizde fayda bulunmaktadır. Mecbur kalıp dokunursanız da ellerinizi mutlaka çok iyi şekilde yıkayıp o şekilde dokunun. Dokunduktan sonrada yine ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin.
Önereceğimiz yöntemler ile uçuktan doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

Karbonat
Karbonat pek çok derde deva olduğu gibi uçuk konusunda da çok etkilidir. Pamuğa biraz karbonat sürüp, bunu uçuklu cildinize uygulayın. Günde en az iki üç kez bunu yapmaya devam edin. Uçuk sorun olmaktan çıkacaktır.
Karbonat Karbonat pek çok derde deva olduğu gibi uçuk konusunda da çok etkilidir. Pamuğa biraz karbonat sürüp, bunu uçuklu cildinize uygulayın. Günde en az iki üç kez bunu yapmaya devam edin. Uçuk sorun olmaktan çıkacaktır.
Buz
Uçuk ağrının yanı sıra dudakta yanmaya da neden olabilir. Buz tutmak uçuğun üzerindeki derinin hem nemlenmesini hem de yanmasının geçmesini sağlar.
Buz Uçuk ağrının yanı sıra dudakta yanmaya da neden olabilir. Buz tutmak uçuğun üzerindeki derinin hem nemlenmesini hem de yanmasının geçmesini sağlar.
Süt
Süt de uçuklara oldukça iyi gelen bir besin maddesidir. Pamuğa soğuk süt damlatıp uçuğun üzerinde 2-3 dakika tutun.
Süt Süt de uçuklara oldukça iyi gelen bir besin maddesidir. Pamuğa soğuk süt damlatıp uçuğun üzerinde 2-3 dakika tutun.
Aloe vera
1 çay kaşığı alo vera jelini direkt olarak uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz.
Aloe vera 1 çay kaşığı alo vera jelini direkt olarak uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz.
Ekinezya
Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendireceğinden uçuk çıkmasına karşı vücudunuzu destekleyecektir.
Ekinezya Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendireceğinden uçuk çıkmasına karşı vücudunuzu destekleyecektir.
Mısır nişantası
1 kaşık mısır nişantası ile 1 kaşık içme suyunu karıştırıp macun haline getirin. Yatmadan önce uçuğunuza sürün. Uyandığınızda da nazikçe durulayın.
Mısır nişantası 1 kaşık mısır nişantası ile 1 kaşık içme suyunu karıştırıp macun haline getirin. Yatmadan önce uçuğunuza sürün. Uyandığınızda da nazikçe durulayın.
Diş fırçanızı değiştirin
Diş fırçası, uçuk virüslerinin taşınması için ideal ortam oluşturur. Uçuğunuz çıktıktan sonra temiz bir diş fırçasına geçin. Uçuk geçtikten sonra tekrar fırçanızı değiştirmeyi ihmal etmeyin.
Diş fırçanızı değiştirin Diş fırçası, uçuk virüslerinin taşınması için ideal ortam oluşturur. Uçuğunuz çıktıktan sonra temiz bir diş fırçasına geçin. Uçuk geçtikten sonra tekrar fırçanızı değiştirmeyi ihmal etmeyin.
Nane yağı
Uçuğu su ile temizleyin. Ardından pamuğu önce suya sonra da nane yağına batırıp uçuğa sürün. Günde 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.
Nane yağı Uçuğu su ile temizleyin. Ardından pamuğu önce suya sonra da nane yağına batırıp uçuğa sürün. Günde 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.
Vanilya
Vanilya özü uçuğa neden olan virüsün çoğalmasını engeller. Pamuklu çubuğun ucuna sürdüğünüz vanilyayı direkt olarak uçuğa uygulayın ve 1-2 dakika bekletin. Günde 4 kez uygulayabilirsiniz.
Vanilya Vanilya özü uçuğa neden olan virüsün çoğalmasını engeller. Pamuklu çubuğun ucuna sürdüğünüz vanilyayı direkt olarak uçuğa uygulayın ve 1-2 dakika bekletin. Günde 4 kez uygulayabilirsiniz.
Beyaz sirke
Önemli bir mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Aslında uçuk haricinde kaşıntı ve yanma şikayetlerinde de güvenle kullanılabilir. Kulak pamuğuna birkaç damla beyaz sirke damlatarak uçuğun üzerine sürelim. Burada önemli olan sirkeyi uçuğun emmesini beklemektir. Hemen yıkanmamalıdır.
Beyaz sirke Önemli bir mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Aslında uçuk haricinde kaşıntı ve yanma şikayetlerinde de güvenle kullanılabilir. Kulak pamuğuna birkaç damla beyaz sirke damlatarak uçuğun üzerine sürelim. Burada önemli olan sirkeyi uçuğun emmesini beklemektir. Hemen yıkanmamalıdır.
Kuru soğan
Kuru soğanı alarak birkaç parçaya bölelim. Bir parçasının birkaç damla suyunu minik bir kaseye akıtalım. Elde edilen soğan suyunu kulak pamukları yardımıyla uçuğun üzerine sürelim.
Kuru soğan Kuru soğanı alarak birkaç parçaya bölelim. Bir parçasının birkaç damla suyunu minik bir kaseye akıtalım. Elde edilen soğan suyunu kulak pamukları yardımıyla uçuğun üzerine sürelim.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >