İlber Ortaylı 'Cahil Müslüman Türkler' diyen Celal Şengör'e cevap verdi

İlber Ortaylı.
İlber Ortaylı.

Jeoloji Profesörü Celal Şengör, Azerbaycanlı öğrencilerle röportaj yaptı. Şengör röportaj sırasında 'Müslüman Türklerle' ilgili tepki çeken açıklamalarda bulunarak, ''En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' dedi. Prof. Şengör'e İlber Ortaylı'dan cevap geldi. Ortaylı, ''Biz Osmanlı sayesinde varız'' dedi.

Jeoloji Profesörü Celal Şengör geçtiğimiz günlerde Azerbaycanlı öğrencilerle bir röportaj gerçekleştirdi.

Öğrencilerin kendisine yönelttiği, 'Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı?' sözlerine röportaj sırasında cevap veren Şengör,''Türkler cahil bırakılmadı, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' ifadelerini kullanarak büyük tepki çekti.

Celal Şengör.
Celal Şengör.

İlber Ortaylı'dan Şengör'e cevap

İlber Ortaylı Celal Şengör'ün 'En cahil Türkler Müslüman Türklerdir'' ifadelerine cevap verdi. Ortaylı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Ben Osmanlı imparatorluğunun çocuğuyum ve benim için Osmanlılık her şeyden daha temeldir. Biz Osmanlı'nın sayesinde varız. Osmanlı'yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur''

Şengör Osmanlı'ya yönelik de sözler söylemişti

Müslümanlığın Türkleri cahilleştirdiğini savunan Şengör Osmanlı Devleti hakkında da konuşarak, ''Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır'' demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >