İlginç COVID-19 önlemi: Tabutta yatıp eylemlerinin sonuçlarını düşünüyorlar

Endonezya'da ilginç yöntem: Maske takmayanlar topluluk içinde tabutta yatırılıyor
Endonezya'da ilginç yöntem: Maske takmayanlar topluluk içinde tabutta yatırılıyor

Endonezya'da koronavirüs salgınına karşı ilginç bir önlem hayata geçirildi. Ülkede maske takmayanlara bir dakika boyunca herkesin içinde tabutta yatması ve hareketlerinin sonuçlarını düşünmesi isteniyor. 14 avroluk para cezasını vermek veya kamu hizmeti yapmak istemeyenler de tabutta yatmayı seçiyor.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki yetkililer, maske takma kurallarını ihlal edenlerden tabutun içine uzanmalarını ve eylemlerini düşünmelerini istiyor.

Koronavirüs salgınında maskenin öneminin anlaşılması için Cakarta ilginç bir uygulama deniyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, ülkede maske takmayan veya maskeyla ağzını ve burnunu tamamen kapatmayanlara üç seçenek veriliyor: Kamu hizmeti yapmak, para cezası ödemek veya bir dakika boyunca tabutta uzanmak. Cakartalı yetkililerin verdiği bilgiye göre uygulamanın amacı maske takmayanları uyarmak.

Doğu Cakarta Kamu Düzeni Dairesi başkanı Budhy Novian ''COVID-19 ile gerçek bir tabutun içine yatırılma riski var'' diyerek uygulamanın önemine değindi.

Videosu sosyal medyaya düşen uygulamada, bir yetkilinin tabutta uzanan vatandaşa, "COVID-19'a yakalanırsan neler olacağını düşün" dediği görülüyor.

Tabutta uzanan Abdul Syukur Tributun News'a yaptığı açıklamada, 14 avro civarındaki para cezası için yeterli parası olmadığını ve bu yüzden tabutta yatmayı seçtiğini söyledi.

Tabut cezası, Endonezya'da koronavirüse dair ilginç önlemlerden yalnızca biri. Geçtiğimiz aylarda maske takmayanlara şınav çekme cezası da haberlere yansımıştı.

Ülkede son durum

  • 265 milyon nüfusa sahip ada ülkesi, Güneydoğu Asya'da koronavirüs salgınından Filipinler'den sonra en çok etkilenen ülke. Ülkedeki resmi vaka sayısı yaklaşık 180 bin ve 7 bin 700'den fazla kişi de hayatını kaybetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >