İlginç yasakların bulunduğu 7 ülke

Kanada.
Kanada.

Dünyanın birçok farklı ülkesinde farklı yasaklar ve kurallar uygulanıyor. Her ülkenin yaşayış biçimi farklı olduğu için bu yasaklar tuhaf gelebiliyor. Peki, bu ülkelerin ve yasakların neler olduğunu merak ediyor musunuz? O zaman haberimize bir göz atın.

Her ülkenin kendi kuralları ve yönetim şekli olması beraberinde bazı yasakları da getiriyor. Ama bazı yasaklar var ki oldukça ilginç.

İşte ülkelerin o ilginç kural ve yasakları;

Burundi

Burundi ya da resmi adı ile Burundi Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta bölümünün doğu kısmında yer alan ve denize kıyısı bulunmayan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Ruanda, Tanzanya ve büyük bir kısmı Tanganika Gölü ile olmak üzere Demokratik Kongo Cumhuriyeti oluşturmaktadır.

  • Burundi'de sabah koşusu yapmak yasak.

    Bu, bir savaşa hazırlık gibi algılandığı için düzenli koştuğunuz taktirde hakkınızda soruşturma açılıyor.

Burundi.
Burundi.

Malezya

Güney Asya’nın en istikrarlı, güvenli, ve kolay gezilebilir ülkelerinden biri olan Malezya, 28,3 milyonluk nüfusa sahip ve federatif anayasal monarşi ile yönetiliyor. 13 eyalet ve; ikisi Malezya yarımadasında, biri Borneo kısmında olan 3 federal bölgeden oluşuyor. Başkent Kuala Lumpur 3.8 milyon nüfusa sahiptir. 329,847 km kare alana yayılan Malezya, Güney Asya’da yer alan Malezya Yarımadası (Peninsular Malaysia) ile Güney Çin Denizi’nde yer alan Borneo Adası (Malaysian Borneo) olmak üzere biribirine oldukça uzak 2 ana kara parçasından oluşuyor.

  • Malezya'da sarı giyilmiyor. Hükümet tarafından konulan kuralda sarı renkli kıyafet yasaklandı. Gerekçesi ise protestocuların bu renk kıyafetler ile sokaklara çıkmasıdır.

İtalya

Capri, Sorrentine Yarımadası açıklarında, Napoli körfezinin güneyinde kalan İtalyan adası. Roma Cumhuriyeti döneminden beri sayfiye yeri olarak kullanılmıştır. Capri, Kampanya bölgesi kentlerinden Napoli'ye bağlıdır. Capri şehri adanın başlıca yerleşim alanıdır.

  • İtalya'nın Capri adasında ise terlik yasağı bulunuyor.
  • Gerekçesi ise sahilde uzananları gürültü ile rahatsız etmektir.

Kolombiya

Kolombiya ya da resmî olarak Kolombiya Cumhuriyeti, Güney Amerika'da yer alan bağımsız, üniter ve anayasal bir cumhuriyettir. 32 alt departmandan oluşmaktadır. Başkenti, ülkenin orta bölümünde yer alan Bogotá şehridir.

  • Kolombiya'da ise UBER gibi uygulamalar yasak. Ülkede taksi ticareti büyük bir önem arz ediyor ve güçlü taraf taksiciler olduğu için insanlara kolaylık sağlayan birçok uygulama burada yasak.

Kanada

Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Büyüklüğü, Büyük Okyanustan, Kuzey Arktik denizine kadar 9.98 milyon kilometre karedir. Bu özelliğiyle, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 2. ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada'nın ortak sınırı dünyanın en uzun kara sınırını oluşturur.

  • Kanada'nın bazı bölgelerinde ıslık çalmak yasak. Sebebi ise bunun bir büyü ritüelinde kullanılmasıdır.

Kenya

Kenya ya da resmî adı ile Kenya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Etiyopya, Somali, Tanzanya, bir kısmı Victoria Gölü ile olmak üzere Uganda ve Güney Sudan oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu yer almaktadır

  • Kenya'da ise plastik poşetleri kullanmak kesinlikle yasak. Çevre kirliliğine neden olan ve kolay kolay yok olmayan bu poşetleri kullanmanın ciddi cezaları var.

Çin

Çin, resmî adı ile Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya'da üniter egemen devlet. Çin Komünist Partisi tarafından tek parti rejimiyle yönetilmektedir

  • Çin'de yaya geçidinde durmak yasaktır ve durmanın cezası 5 yuan'dır

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >