İlk kez online olacak Geleceğin Bilimi Forumu yarın başlıyor

​Geleceğin Bilimi Forumu
​Geleceğin Bilimi Forumu

Geleceğin Bilimi Forumu'nun 5'incisi yarın başlıyor. İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin öncülüğünde farklı şehirlerden gençlerin katkılarıyla düzenlenen forum bu yıl ilk kez online olarak gerçekleşecek. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Geleceğin Bilimi Forumu'na katılım sağlayacak.

Geleceğin Bilimi; yaşam bilimleri, mühendislik, sosyal bilimler ve sanat alanlarındaki genç beyinlerin ortak bir amaç ve felsefe ile bir araya gelip ortak projeler ürettiği multidisipliner bir platform olarak öne çıkıyor. Bu platform aynı zamanda gençlerin fikirlerini özgürce ifade ettiği ve zihinlerindekini gerçeğe dönüştürebilmelerine imkan sağlayan bir organizasyon. Bu yıl 5'incisi düzenlenecek organizasyon ilk kez online olarak yapılacak.

Geleceğinin Bilimi Forumu'nun misyonu

Geleceğinin Bilimi Forumu'nun temel misyonu ise teori ile pratik, akademi ile yaşam arasında bir bilim köprüsü inşaa etmek. Geleceğin Bilimi Forumu’nu ise yıl boyunca yapılan tüm çalışmaların vücut bulduğu bir bilim şenliği olarak adlandırabiliriz. Forumda bilimin her alanını kapsayan oturumlar, atölye çalışmaları ve fuar alanı bulunuyor.

"Eğitim yetmez, terennüm şart!"

Bu yıl forum teması “Terennüm Şart!” olarak belirlendi. Özellikle son 200 yılda bilginin teknoloji ile birlikte hızlı ilerleyişi eğitim sahasında meydana gelen gelişmelerle mümkün oldu. Bu nedenle insanlığın tekamülü için eğitimin bir ön koşul olduğu düşünülüyor. Fakat nasıl ki musiki lezzeti için ses hakkındaki teknik bilgiyi geliştirmek yeterli değilse ve musikiyi hissetmek icap ediyorsa, insanın anlam lezzetini tatması için "Eğitim yetmez, terennüm şart!" deniliyor.

  • Terennüm ne demek?
  • Terennüm kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:
  • - Güzel ve alçak sesle şarkı söyleme
  • - Kuş şakıma, ötme
  • - Anlatma, ifade etme

Geleceğin Bilimi Forumu 2020 oturum temaları arasında uzay, sağlık, teknoloji, sosyobiyoloji, makina öğrenmesi, sinema, insan, felsefe gibi konular yer alıyor.

Kayıt ve detaylı bilgi için tıklayınız

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >