İlk uzay ülkesi Asgardia, başkanını seçti!

Igor Ashurbeyli
Igor Ashurbeyli

Binlerce vatandaşlık başvurusu alan uzay ülkesi Asgardia'nın devlet başkanı Igor Ashurbeyli oldu.

Adını ve amacını ilk olarak Paris’te düzenlenen etkinlikte duyuran Asgardia projesinin fikir sahipleri, insanların güzel bir yaşam sürerken bir yandan da meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı yeryüzünü korumak istediklerini belirtmişti.

Başkan olarak seçilen Dr. Igor Ashurbeyli'ye başarısından dolayı oldukça farklı hediyeler verildi.
Başkan olarak seçilen Dr. Igor Ashurbeyli'ye başarısından dolayı oldukça farklı hediyeler verildi.

Başkan olarak seçilen Dr. Igor Ashurbeyli öncülüğünde başlatılan ve ülke ayrımı yapmadan vatandaşlık alan proje, ilk etapta Birleşmiş Milletler tarafından yeni bir ülke olarak tanınmak için 100 bin vatandaşı hedefledi.

İlk hedef, tüm dünyaya internet yayını yapan uydular

Euronews’ten Enis Günaydın’ın haberine göre, görevine yemin ederek başlayan Igor Ashurbeyli, ilk hedeflerinin beş sene içerisinde tüm dünyaya internet yayını yapan uyduları Dünya yörüngesine yerleştirmek olduğunu belirtti. Gelecekte uzayda koloniler kurabilmeyi hedefleyen Asgardia, seçili vekillerden oluşan meclisi ve üyeleri tarafından oylama ile kabul edilen bir anayasaya sahip.

''İnsanlık tarihindeki en önemli olaylardan biri''

Avusturya başkenti Viyana’da düzenlenen törende konuşan Devlet Başkanı Igor Ashurbeyli, bugünün insanlık tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtirken bunun kitaplara geçeğini söyledi. Tüm bakanlık ve hükümet kurumlarının da oluşturulduğunu söyleyen Ashurbeyli, böylelikle insan türünün kurduğu ilk uzay cumhuriyeti olduklarını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >