İlk uzaylı ulusunu oluşturacak Dünyalılar aranıyor

Yıllardır izlediğimiz bilim kurgu filmleri gerçek mi oluyor? Dr. Igor Ashurbeyli önderliğindeki Asgardia projesi, ilk uzay ülkesi olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.

Aerospace International Research Center (AIRC) dünyanın ilk uzay ulusu olacak olan Asgardia projesini resmen açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen etkinlikte basının karşısına geçen Dr. Igor Ashurbeyli, yaklaşık 100 bin insanın yer alacağı tarihi proje hakkında bilgiler verdi. Asgardia'nın bilimsel ve yasal amaçları hakkında konuşan Ashurbeyli, tam anlamıyla bir Elysium için vakit olduğunu ve Asgardia'da ilk etapta gerçek insanların bulunmayacağını ifade etti.

Vatandaşlık konusuna da açıklık getiren Ashurbeyli, başvuruların şimdiden başladığını belirtti ve Asgardlı olmak isteyen kişilerin dünyadaki ülkelerine ait vatandaşlıklarından vazgeçmek zorunda olmadıklarını müjdeledi. Asgardia projesi için ilk uydunun 18 ay içerisinde fırlatılması öngörülüyor.


ASGARD'IN MİSYONU NE OLACAK?

Yaklaşık 100 bin insanın Dünya yörüngesinde kurulacak olan bir uzay istasyonunda kendi kural ve yasalarıyla yaşamasını öngeren uzay ülkesi Asgardia; meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı Dünya'yı korumaya çalışacak.

ASGARDIA İSMİ NEREDEN GELİYOR

Asgardia ismi İskandinav mitolojisinden geliyor. Odin'in hüküm sürdüğü Asgard'dan esinlenilen isim hem projenin felsefesini hem de Asgard'ın felsefesini taşıyor.



ULUSLARARASI HUKUK TARAFINDAN TANINACAK MI?

Herhangi bir ülkenin uluslararası hukuk tarafından tanınması için kendisine ait özel bir bölgeye ve nüfusa ihtiyacı var. Diğer uluslar tarafından da tanınması gereken Asgardia'nın uluslararası hukuk tarafından tanınması kolay bir süreç olmayacağa benziyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >