İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Eylül-1 Ekim'de illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin, Denizli, Samsun oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından haftalık vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı. Bakan Koca yaptığı paylaşımda, vaka sayılarının en çok arttığı 10 ile de yer verdi.

Bakan Koca'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"25 Eylül-1 Ekim arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni COVID-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz."

Vaka sayıları en çok artan 10 il

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "25 Eylül-1 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin, Denizli, Samsun. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız" dedi.

Son 24 saatteki veriler

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki son 24 saatlik verilere göre; 30 bin 201 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 188 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 28 bin 167 hasta taburcu olurken bugün 360 bin 115 test yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >