İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı: İşte vakaların en çok arttığı 10 il

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca, 18-24 Eylül'de illere göre COVID-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre vaka sayısı en çok artan 10 il; Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Eylül tarihlerinde 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni koronavirüs vaka sayısını gösteren bir harita yayınladı. "Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" diyen Koca'nın paylaştığı haritaya göre; 18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik oldu.

"Tek çözüm aşı"

Salgına karşı nihai çözümün aşı olduğunu belirten Fahrettin Koca, "Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınında son durum

Sağlık Bakanlığı'nın 1 Ekim'de açıkladığı son 24 saatlik verilere göre; 28 bin 873 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 210 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 26 bin 224 hasta taburcu olurken bugün 356 bin 852 test yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >