İlyas Salman hakim karşısında: Ben muhalif bir insanım

İlyas Salman
İlyas Salman

Ünlü oyuncu İlyas Salman, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım nedeniyle hakim karşısına çıktı. Türk milletini aşağılayıcı ifadeler kullandığı iddiasıyla hakkında iki yıla kadar hapis cezası istenen oyuncu Salman suçlamayı kabul etmedi. İlk celsesi bugün görülen davada ünlü oyuncu "Ben muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım" dedi.

Ünlü oyuncu İlyas Salman'ın başı sosyal medyada paylaşılan bir video aracılığıyla sarf ettiği sözlerden dolayı büyük derde girmişti. Ünlü oyuncu iddiaya göre sosyal medya hesabında paylaştığı videoda Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söyleyince İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Salman hakkında 'Türk milletini alenen aşağılama' suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İlyas Salman'ın ilk celsesi bugün görüldü

İstanbul Anadolu 54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk celsesi bugün görüldü. Duruşmaya sanık İlyas Salman katılırken sanık avukatı da mahkeme salonunda hazır bulundu.

"Halka hakaret etmedim"

Duruşmadaki savunmasında sanık Salman, suçlamayı kabul etmediğini belirterek şunları ifade etti:

  • "Ben muhalif biriyim ve bunu belli etmeye çalıştım. Kesinlikle halka hakaret etmedim. Hükümete oy veren halka yönelik eleştirel sözler söyledim. Beni buradan ceza vererek de, güle güle diyerek de yollayabilirsiniz ama ben eleştirel olmaya devam edeceğim."

Dava ertelendi

Mahkeme, soruşturma aşamasında tefrik edilen dosyanın akıbetinin sorulması için ilgili mahkemeden incelenmesi için istenmesine karar vererek davayı erteledi.

İlyas Salman
İlyas Salman
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >