İmamoğlu soruşturmasında kritik gelişme: 10 zanlı hakkında yeniden tutuklama talebi

 "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasında tahliye kararı verilen 10 zanlı için tutuklama talebi
"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasında tahliye kararı verilen 10 zanlı için tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' soruşturmasında tahliye edilen 10 şüpheli hakkında itirazda bulundu. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, savcılığın talebini haklı bularak bu kişiler için yeniden tutuklama kararı verilmesini istedi. Şüpheliler arasında Engin Gönül ve Onur Gülin de bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü iddialarına ilişkin soruşturmasını yoğun şekilde sürdürüyor. Aylık tutukluluk incelemesi kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, daha önce 19 şüpheliyi tahliye etmişti.

Savcılık itiraz etti

Tahliye kararının ardından savcılık, 10 şüpheli için yeniden tutuklama talebinde bulundu. Savcılığın itiraz dilekçesinde, Engin Gönül, Onur Gülin, Fikri Murat Demir, Arzu Can, Faruk Ceyhan, Savaş Can, Çağatay Takaoğlu, Bulut Aydöner, Doğukan Arıcı ve İlkay Onok’un üzerlerine atılı suçun ciddiyeti ve dosyadaki delil durumu gerekçe gösterildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, savcılığın itirazını değerlendirerek yerinde buldu. Bu kararla birlikte tahliye edilen 10 şüphelinin yeniden tutuklanması talep edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >