Amazon'dan IMDb TV hamlesi: 'Çevrimiçi dizi ve film platformu yayında!'

IMDb TV.

● Netflix ile başlayan, Amazon Prime ve Disney+ ile farklı noktalara sürüklenen çevrimiçi içerik platformları yeni hamlelerle çeşitleniyor.

● Son olarak, dünyanın en büyük sinema portalı konumunda yer alan IMDb'nin sahibi Amazon, yeni bir hizmet olan IMDb TV'yi hayata geçirdi.

● Kullanıcılar, IMDb TV üzerinden çevrimiçi dizi ve filmleri ücretsiz olarak izleyebilecek. IMDb TV'nin zaman içerisinde içerik sayısı ve yeni formatlar noktasında gelişme sağlaması bekleniyor.

Çevrimiçi dizi ve film platformlarına gösterilen ilgi günden güne artarken birçok farklı insan için Facebook, Twitter ve Instagram kadar önemli bir noktaya sürüklenen dizi-film izleme adresleri, hem maddi anlamda hem de prestij noktasında güçlü bir duruma ulaşmayı başardı. Bir DVD kiralama şirketi olarak açılan ve sonrasında çevrimiçi içerik görüntülemeplatformuna evrilen Netflix ile başlayan süreç, birçok farklı dev şirketi de dahil etmeyi başararak büyük bir endüstri haline geldi.

Netflix, uzun zamandır 'tekelinde' tuttuğu çevrimiçi dizi-film sektöründe güçlü rakiplerle boğuşmaya başladı.
Netflix, uzun zamandır 'tekelinde' tuttuğu çevrimiçi dizi-film sektöründe güçlü rakiplerle boğuşmaya başladı.

Sürecin devamında Netflix'in yayın politikası ve fiyatlandırma konusunda 'tek merci' olduğu dönemler geride kalırken şirket, rakiplerinin 'kendisinden daha iyi olan' özellikleriyle baş etmek zorunda kaldı diyebiliriz.

Amazon, IMDb TV'den umutlu

Amazon Prime'ın içerik kalitesi ve çeşitliliği noktasında neredeyse yerle bir ettiği Neflix, Amazon'la içerik noktasında yaşadığı rekabeti, Disney+ ile de fiyatlandırma konusunda yaşayabilir. Sektörün tekeli gibi davranarak neredeyse 'her şeye' kendisi karar veren Netflix, Disney+'ın da dahil olduğu denklemle bambaşka bir döneme girecek gibi görünüyor. Netflix'in en dişli rakibi olacak olan Disney+, Kasım ayında hizmet vermeye başlayacak ve sektördeki ezberleri bozmaya gayret edecek.

Jeff Bezos, çevrimiçi yayın sektöründen umutlu. Amazon Prime ile başlayan süreç, IMDb TV ile bambaşka noktalara sürüklenebilir.
Jeff Bezos, çevrimiçi yayın sektöründen umutlu. Amazon Prime ile başlayan süreç, IMDb TV ile bambaşka noktalara sürüklenebilir.

Amazon Prime ve Disney+'ın kendilerine ait farklı yöntemlerle dahil olduğu içerik dünyası, Amazon'un IMDb hamlesiyle iyice derinleşerek yepyeni bir 'dünya' oluşturmayı başardı. Amazon, bugüne kadar ücretli bir çevrimiçi dizi ve film platformuna sahipti. Ancak şirket, kendisine ait olan ve dünyanın en büyük sinema portalı kabul edilen IMDb'nin mobil uygulamasına, yeni bir akış hizmeti sunmaya başlıyor. IMDb TV olarak adlandırılan bu çevrimiçi dizi ve film platformu, kullanıcılara üyelik gerektirmemesi bakımından diğer platformlardan ayrılıyor.

Reklam sayısı kullanıcıları boğabilir!

Amazon tarafından hizmete sunulan bu uygulama ücretsiz olmasına ek olarak problemli bir özellikle geliyor. IMDb TV, görece 'fazla sayıda' reklamı da beraberinde getirecek. IMDb TV, uygulama içi reklamların fazlalığıyla 'kullanıcı dostu' olma özelliğinden uzaklaşırken platformun içerik portföyü günden güne genişliyor.

IMDb TV yayında.
IMDb TV yayında.

IMDb TV hizmeti şu an için Fringe, The Trace, Heroes ve Bachelor gibi dizilerin yanı sıra Foxcatcher, Memento, Run Lola Run, The Illusionist ve The Last Samurai gibi Hollywood yapımı popüler eserleri bünyesinde barındırıyor. Ancak Amazon, kütüphanenin her geçen gün biraz daha artacağını ve yeni içeriklerin IMDb TV'ye ekleneceğini açıkladı. IMDb TV'nin beklenen etkiyi oluşturup oluşturamayacağını ise zaman gösterecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >