IMEI sorgulama nasıl yapılır?

IMEI numaralarını internet üzerinden sorgulayarak telefonların sahte ya da çalıntı olduğunu anlayabilirsiniz.

International Mobile Equipment Identity yani Uluslararası Mobil Cihaz Kodu şeklinde geçen IMEI, her telefona üretim aşamasında tanımlanan bir koddur. IMEI numarası, her cihazın kimlik numarası şeklinde düşünülebilir ve 15 haneden oluşan bu kod, tek ve eşsizdir.
IMEI numarası nedir?
IMEI sorgulama sistemini kullanarak mobil cihazın yasal yollarla ithal edilip, edilmediği ya da kayıp veya çalıntı olduğu öğrenilebilir.
IMEI numarası nedir? IMEI sorgulama sistemini kullanarak mobil cihazın yasal yollarla ithal edilip, edilmediği ya da kayıp veya çalıntı olduğu öğrenilebilir.
IMEI numarası nasıl bulunur?

                                    
                                    Bunun için öncelikle telefonunuzun IMEI numarasını bulmanız gerekiyor. Apple iPhone'larda telefonun hemen arka kısmından IMEI kodunu bulabilirsiniz. Diğer birçok telefon üreticisi de bataryanın hemen alt kısmına bir etiketle bu numarayı yerleştiriyor.
IMEI numarası nasıl bulunur? Bunun için öncelikle telefonunuzun IMEI numarasını bulmanız gerekiyor. Apple iPhone'larda telefonun hemen arka kısmından IMEI kodunu bulabilirsiniz. Diğer birçok telefon üreticisi de bataryanın hemen alt kısmına bir etiketle bu numarayı yerleştiriyor.
IMEI numarasını bulmanın alternatif yolu 

                                    
                                    IMEI numarasını bulmanın en kolay yöntemlerinden biri de telefonun arama ekranından "*#06#" numarasını çevirmek. Böylece IMEI doğrudan karşınıza geliyor.
IMEI numarasını bulmanın alternatif yolu IMEI numarasını bulmanın en kolay yöntemlerinden biri de telefonun arama ekranından "*#06#" numarasını çevirmek. Böylece IMEI doğrudan karşınıza geliyor.
IMEI numarası sorgulama

                                    IMEI numarasını sorgulamak için doğrudan turkiye.gov.tr adresini kullanabilirsiniz. Buradaki adres üzerinden IMEI numarasını ve güvenlik resmindeki kodu girerek sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra telefonun yasal ya da çalıntı olduğu kolayca öğrenilebiliyor.
IMEI numarası sorgulama IMEI numarasını sorgulamak için doğrudan turkiye.gov.tr adresini kullanabilirsiniz. Buradaki adres üzerinden IMEI numarasını ve güvenlik resmindeki kodu girerek sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra telefonun yasal ya da çalıntı olduğu kolayca öğrenilebiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >