"İnce ince Yasemince, her mevzuya dokunduk; her mevzuda yasemince, ince mevzular bulduk"

Kadın erkek, gelin kaynana ilişkisinden tutun; hayata dair her karakterden izler taşıyan Yasemince karakterleri...

"İnce ince yasemince
Her mevzuya dokunduk
Her mevzuda yasemince
İnce mevzular bulduk
Dertlerimizi içimize attık
Kahkahalardan buket yaptık
Üstüne biraz hüzün kattık
İnce ince yasemince
Dertlerimizi içimize attık
Kahkahalardan buket yaptık
Üstüne biraz hüzün kattık
İnce ince yasemince
Ağlanacak halimiz var" dedi ve her mevzuya da dokundu.





Yasemin Yalçın kimdir? 

                                    Yasemin Yalçın, 1959 yılında Malatya'da doğmuştur. 1982 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuarı'ndan mezun olan Yalçın, bir süre Kenter tiyatrosunda çalıştı. O sıra çok sayıda film ve tiyatro oyunlarında görev aldı.
Yasemin Yalçın kimdir? Yasemin Yalçın, 1959 yılında Malatya'da doğmuştur. 1982 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuarı'ndan mezun olan Yalçın, bir süre Kenter tiyatrosunda çalıştı. O sıra çok sayıda film ve tiyatro oyunlarında görev aldı.
2 kız çocuğu var 

                                    Ünlü oyuncunun Halil Ateşler ile yaptığı birinci evliliğinden Eylül Ateşler ve İlyas ilbey'den Eda İlbey adında toplamda 2 kız çocuğu var.
2 kız çocuğu var Ünlü oyuncunun Halil Ateşler ile yaptığı birinci evliliğinden Eylül Ateşler ve İlyas ilbey'den Eda İlbey adında toplamda 2 kız çocuğu var.
"En İyi Komedyen"

                                    10 Mayıs 1991 tarihinde “Yasemin Yalçın Tiyatrosu”nu eşi İlyas İlbey'le birlikte kurdu ve 1991 yılında En İyi Komedyen ödülünü aldı.
"En İyi Komedyen" 10 Mayıs 1991 tarihinde “Yasemin Yalçın Tiyatrosu”nu eşi İlyas İlbey'le birlikte kurdu ve 1991 yılında En İyi Komedyen ödülünü aldı.
Suzan Kardeş ile şarkı seslendirdi 

                                    Birçok film ve tiyatro oyunları bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği “Taht Kurmuşsun Kalbime” adlı şarkıyı seslendirdi.
Suzan Kardeş ile şarkı seslendirdi Birçok film ve tiyatro oyunları bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği “Taht Kurmuşsun Kalbime” adlı şarkıyı seslendirdi.
"Yasemince" ile çok sayıda karaktere büründü

                                    2010'da en bilinenleri Sürahi Hanım, Kakılmış, Gülazer, Şüayip, Alican ve Başbayan olan tiplemelerle Yasemince adlı karakteri canlandırdı. Kocası tarafından sürekli dayak yiyen “Kakılmış” karakteriyle aile içi şiddetine dikkat çekti.
"Yasemince" ile çok sayıda karaktere büründü 2010'da en bilinenleri Sürahi Hanım, Kakılmış, Gülazer, Şüayip, Alican ve Başbayan olan tiplemelerle Yasemince adlı karakteri canlandırdı. Kocası tarafından sürekli dayak yiyen “Kakılmış” karakteriyle aile içi şiddetine dikkat çekti.
Oynadığı dizi ve filmler

                                    2011 – Yasemin Yalçın İle (TV Dizisi)
2010 – Yasemince (TV Dizisi)
2008 – Aman Annem Görmesin (TV Dizisi)
2005 – AB'nin Yolları Taştan (TV Dizisi)
2002 – Sana Bayılıyorum (TV Dizisi)
2000 – Yaseminnamecik (TV Dizisi)
 1998 – Varyemez (Sinema Filmi)
1997 – İnce İnce Yasemince (TV Dizisi)
1996 – 2005 – Yasemince (TV Dizisi)
 1996 – Mesela Dedik (TV Dizisi)
1994 – Yaseminname (TV Dizisi)
1993 – Haşlama Taşlama (TV Dizisi)
1992 – Mahallenin Muhtarları (TV Dizisi) Konuk Oyuncu
1989 – Talih Kuşu (Sinema Filmi)
1987 – Babamız Eğleniyor (Sinema Filmi)
Oynadığı dizi ve filmler 2011 – Yasemin Yalçın İle (TV Dizisi) 2010 – Yasemince (TV Dizisi) 2008 – Aman Annem Görmesin (TV Dizisi) 2005 – AB'nin Yolları Taştan (TV Dizisi) 2002 – Sana Bayılıyorum (TV Dizisi) 2000 – Yaseminnamecik (TV Dizisi) 1998 – Varyemez (Sinema Filmi) 1997 – İnce İnce Yasemince (TV Dizisi) 1996 – 2005 – Yasemince (TV Dizisi) 1996 – Mesela Dedik (TV Dizisi) 1994 – Yaseminname (TV Dizisi) 1993 – Haşlama Taşlama (TV Dizisi) 1992 – Mahallenin Muhtarları (TV Dizisi) Konuk Oyuncu 1989 – Talih Kuşu (Sinema Filmi) 1987 – Babamız Eğleniyor (Sinema Filmi)
Tiyatro oyunları 

                                    1993 – Kadınlık bizde kalsın (yazar: Yılmaz Erdoğan)
1993 – Haşlama taşlama (yazar: Yılmaz Erdoğan)
2005 – Oyunun Oyunu (yazar: Michael Frayn)
2012 – Hanımhanımcıklar (yazar: Yılmaz Erdoğan)
Tiyatro oyunları 1993 – Kadınlık bizde kalsın (yazar: Yılmaz Erdoğan) 1993 – Haşlama taşlama (yazar: Yılmaz Erdoğan) 2005 – Oyunun Oyunu (yazar: Michael Frayn) 2012 – Hanımhanımcıklar (yazar: Yılmaz Erdoğan)
Sürahi Hanım

                                    Toplumda her türlü konuya değinen Yalçın, Sürahi Hanım karakterinde gelin kaynana arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Yalçın, gelini ve oğluna dünyayı dar eden bir kaynanayı canlandırıyor.
Sürahi Hanım Toplumda her türlü konuya değinen Yalçın, Sürahi Hanım karakterinde gelin kaynana arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Yalçın, gelini ve oğluna dünyayı dar eden bir kaynanayı canlandırıyor.
Kakılmış 

                                    Kakılmış karakteri, eşinden sık sık dayak yiyen bir kadının hayatını anlatıyor. Para kazanmak için evlere temizliğe giden kakılmış, kahveden çıkmayan eşi için çalışıp her gün dayak yemeye maruz kalıyor.
Kakılmış Kakılmış karakteri, eşinden sık sık dayak yiyen bir kadının hayatını anlatıyor. Para kazanmak için evlere temizliğe giden kakılmış, kahveden çıkmayan eşi için çalışıp her gün dayak yemeye maruz kalıyor.
Şüayip

                                    Yalçın'ın canlandırdığı Şüayip çapkın, evli ama gözü dışarıda bir erkek modeli.
Şüayip Yalçın'ın canlandırdığı Şüayip çapkın, evli ama gözü dışarıda bir erkek modeli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >