İngiliz gazetesi The Sun'dan skandal Türkiye uyarısı

​İngiliz gazetesi The Sun'dan skandal Türkiye uyarısı
​İngiliz gazetesi The Sun'dan skandal Türkiye uyarısı

Dünya Ekonomik Forumu’nun Seyahat ve Turizm Rekabet Raporuna dayanarak, İngilizlerin en çok tercih ettiği 20 ülkeyi analiz eden The Sun, okurlarına skandal ifadelerle Türkiye’ye gitmemelerine dair uyarılarda bulunurken, bir başka İngiliz gazetesi Guardian, Türkiye'nin İngiliz turistler için yeniden cazip bir seçeneğe dönüştüğünü yazdı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF); suç ve şiddetin maliyetine, terörist olayların sayısına, yerel polisin ne kadar güvenilir olduğuna, ülkelerdeki cinayet oranı ilişkin Seyahat ve Turizm Rekabet Raporunu dayanak alan The Sun, okurlarına İngilizler için tatillerde en popüler olan 20 ülkeyi güvenilirlik bakımından analiz etti.

The Sun; Türkiye başlığında skandal ifadelere yer verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Türkiye gideceklere tavsiyelerde bulunduğunu, teröristlerin ülkede saldırılar gerçekleştirme ihtimallerinin fazla olduğu ibarelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'nin sakinleştiğini ancak olağanüstü halin devam ettiğini belirten The Sun, Türkiye'de genel suç oranlarının düşük olsa da İstanbul'da soygunun fazla olduğu gibi birtakım ifadelerle okurlarına Türkiye'yi karaladı.

Guardian: Türkiye İngilizler için cazip seçenek

İngiliz Guardian gazetesi, dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiltere merkezli Thomas Cook'tan dün yapılan açıklamayı sayfalarına taşıdı. Gazete, Türkiye'nin İngiliz turistler için yeniden cazip bir seçeneğe dönüştüğünü yazdı.

Guardian'ın bugünkü sayısındaki Nick Fletcher imzalı haberin başlığı, "Türkiye ve Yunanistan, Thomas Cook'un yaz satışlarını canlandırdı".

Thomas Cook'tan yapılan açıklamaya göre bu yıl şirket üzerinden Türkiye'deki tatil beldelerine yapılan yaz rezervasyonlarının oranı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 11 arttı. Aynı oran Yunanistan için ise yüzde 22.

Seyahat şirketinin yönetim kurulu başkanı Peter Fankhauser, Türkiye'nin özellikle ödenilen ücrete kıyasla çok iyi hizmet verilen bir ülke olduğunu söylemişti.

Haberde, Ankara ile Berlin arasındaki gerilim ve Almanya'nın vatandaşlarına seyahat uyarılarına karşın, Türkiye'nin İngiliz turistler için yeniden cazip bir seçenek olduğu aktarılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >