İngiliz Kraliyet Ailesi'nde deprem: İpler koptu, kardeşler ayrıldı

Kraliyetin 'Muhteşem dörtlüsü' yollarını ayırdı.
Kraliyetin 'Muhteşem dörtlüsü' yollarını ayırdı.

● İngiliz Kraliyet Ailesi'nin üyeleri Prens Harry ve Prens William arasındaki gerginlik ayrılığı getirdi.

● Yaşadıkları sorunlarla gündeme gelen kardeşlerin ilişkileri tamamen bozuldu.

● Daha önce hiç ayrılık yaşamayan Prensler bundan sonrası için hayatlarına farklı yollarda devam edecek.

Kraliyet aileleri içerisinde dünyanın en popüler isimleri arasında gösterilen Prens Harry, Meghan Markle, Kate Middleton ve Prens William arasındaki ilişki bozuldu. Amerikalı oyuncu Meghan Markle'ın aileye girmesinin ardından başlayan kriz ayrılığa kadar gitti. Çiftler her konuda resmi olarak ayrıldı.

İlk olarak vakfı ayırdılar

Daha önce hiç ayrılmamış olan Prensler Harry ve William bundan sonrası için hayatlarına farklı yollarda devam edecek. Bir süredir aralarının gergin olduğu bilinen Prens William ve Kate Middleton ile Prens Harry ve Meghan Markle, yardım vakıflarını resmi olarak ayırdı.

Dük ve Düşes Cambridge ve Dük ve Düşes Sussex Kraliyet Vakfı olarak bilinen organizasyondan Prens Harry ve eşinin adı tamamen çıkarıldı. Bundan böyle vakfın adı Dük ve Düşes Cambridge Kraliyet Vakfı olarak anılacak. Bu durum resmi olarak da duyuruldu.

'Muhteşem dörtlü' olarak anılan çiftler resmi olarak ayrıldı
'Muhteşem dörtlü' olarak anılan çiftler resmi olarak ayrıldı

Bu sürece nasıl gelindi?

- Prens Harry geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlendi. Meghan, İngiliz Kraliyet Ailesi'ne katıldıktan sonra bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bu sorunların başında Markle'ın özgürlüğüne olan düşkünlüğü yer alıyor.

- Meghan Markle ve Prens Harry'nın saryadan ayrılması ayrılığın ilk sinyali olarak yorumlandı. Saraydan taşınmanın yasak olmasına rağmen Kraliçe Elizabeth duruma tepki göstermedi.

- Saraydan taşınmanın ardından diğer tepki çeken davranış ise Markle ve Harry'nın resmi Instagram hesabından Kate Middleton ve Prens William'a ait olan resmi hesabını takipten çıkarması oldu. Çift bu durumla ilgili, 'ruhsal sağlık ve spor, beden pozitifliği, kişisel gelişim ve insani bağlantıların önemini ortaya koyan' kuruluşları teşvik etme amacıyla sadece bu alanlarda çalışan hesapları takip etmeye karar verdiklerini açıkladı.

İngiliz Kraliye Ailesi'nin meşhur çiftleri arasındaki sorun ayrılığa neden oldu
İngiliz Kraliye Ailesi'nin meşhur çiftleri arasındaki sorun ayrılığa neden oldu

- Meghan Markle'ın, Kate Middleton'u kendi düğününden önce ağlattığı ve gerilimin o günden beri devam ettiği de iddialar arasında yer alıyor. Ayrıca Harry ve Meghan çiftinin bu gerginlikten dolayı İngiltere'yi terk etmeye hazırlandığında olduğu biliniyor.

- Tüm bu maddeler basında geniş yer bulurken Meghan'dan bir hamle daha geldi. Kraliçe'nin doğum gününe katılmayan Markle bu hareketiyle kraliyette bir ilki yaşatmış oldu.

Ayrıca törende, doğum yapması beklenen Sussex Düşesi Meghan Markle’ın yokluğu ile Sussex Dükü Harry’nin gergin tavırları dikkat çekmişti. İngiliz basını bunun nedeninin Harry ile Prens William arasında devam eden gerginliğe bağladı.

Bu maddeler ayrılığın nedenleri arasında gösterilirken bundan sonraki süreçte neler olacağı ise merak konusu oldu.

Bir soru: Sizce bu ayrılığın arkasında Kraliçe Elizabeth olabilir mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >