İngiliz Kraliyet Ailesi'nde işler iyice karıştı: Meghan Markle ve Prens Harry unvanlarını kaybediyor

Sussex Dük ve Düşes'i / Prens Harry ve Meghan Markle.
Sussex Dük ve Düşes'i / Prens Harry ve Meghan Markle.

● İngiliz Kraliyet Ailesi'nde şu sıralar işler baya bir karıştı.

● Meghan Markle ve Prens Harry'nin ailede kabul görmediği ve taşınmak istedikleri gündeme geldi.

● İkili zaten uzun zamandır aileden bağımsız hareket ediyordu.

● Ancak Markle ve Harry'nin bir belgesel çekimi için verdikleri röportajlarda zor günler geçirdiklerini söylemeleri bardağı taşıran son damla oldu.

● Dük ve Düşes'in Güney Afrika'ya yerleşmeyi düşündüklerini açıklamalarının ardından Kraliyet muhabiri Victoria Arbiter ikilinin unvanlarında vazgeçmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Amerikalı eski oyuncu Meghan Markle Prens Harry ile evlenerek aileye girdi. İngiliz Kraliyet Ailesi yıllardır katı kuralları ile biliniyor. Özgürlüğüne düşkün olan Meghan bu duruma asla alışamadı. Kendisini hep soyutladı. Son zamanlarda da basından yediği linçleri anlatamaya başladı. Bu durumda tepki çekti ve bir 'Diana' taktiği olarak görülmeye başlandı.

Taşınmayı düşünüyorlar: Unvanlarına veda edecekler

Meghan Markle ve Prens Harry uzun zamandır Güney Afrika'ya taşınmak istiyor. Daha önce saraydan da taşınan çift İngiltere'de yaşamak istemiyor. Ayrıca bu saraydan taşınma olayı da kraliyet için oldukça sürpriz olan bir durum. Çünkü Kraliçe Elizabeth daha önce böyle bir şeye müsaade etmemiş. Ancak Harry ve Meghan taşınırsa unvanlarını kaybedecekler.

Prens Harry ve Meghan Markle çifti, Güney Afrika'ya yerleşmeyi düşündüklerini açıklamalarının ardından Kraliyet muhabiri Victoria Arbiter ikilinin unvanlarında vazgeçmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Meghan Markle ve Prens Harry
Meghan Markle ve Prens Harry

İşler karıştı!

Meghan Markle zaten hiçbir zaman 'prenses' unvanına layık görülmedi. Ancak eğer ülkeden ayrılırlarsa Prens Harry'nin de unvanı elinden alınacak. İngiltere Kraliyet Ailesi'nden Harry ve Meghan çifti, ITV'de yayınlanan ve ses getiren röportajlarından Güney Afrika'ya yerleşmenin 'İyi bir fikir olabileceğini' dile getirdi. Her şey bu röportaj olayından sonra karışmaya başladı.

Ancak Kraliyet muhabiri Victoria Arbiter, çiftin böyle bir karar alması durumunda Kraliyet unvanlarından ve ayrıcalıklarından vazgeçmek zorunda kalacaklarını söyledi. Çift ay başında resmi bir ziyaret gerçekleştirdikleri Güney Afrika'da bir dizi temasta bulunmuştu. İkilinin taşınmak istediği başından beri belliydi ama unvan kaybetme durumu ortaya çıkmamıştı.

Sizce bu durum Kraliçe'nin taşınmamaları için aldığı bir karar olabilir mi?

Hak ettikleri değeri görmüyorlar mı?

Meghan Markle ve İngiliz Kraliyet'inin arasına şimdide arkadaşları dahil oldu. Gelen bilgilere göre ikilinin arkadaşları 'hak ettikleri değeri görmediler' iddiasında bulunuyormuş. Çifte yakın kaynaklar, Markle ve Prens Harry’nin 'tek başlarına monarşiyi modernize ettiklerini' ancak gereken karşılığı almadıklarını iddia etti.

  • CNN muhabiri Max Foster, Sussex çiftine yakın kaynakların kendisine aktardığı bilgileri şöyle açıkladı: ''Kraliyet ailesinin etrafındaki kurumsal yapı, monarşiyi tekbaşlarına modernize eden’kraliyet çiftinin değerinin en iyi şekilde kullanılmasına yardım etmekten korkan, deneyimsiz insanlarla dolu.''
  • Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada bu haberler reddedildi. Ancak saray karışmış gibi duruyor!

Meghan Markle ve Prens Harry İngiltere'den ayrılmayı düşünüyor
Meghan Markle ve Prens Harry İngiltere'den ayrılmayı düşünüyor

Meghan verdiği röportajda basını hedef aldı

Kraliyet yaşantısına uyum sağlayamamakla suçlanan Meghan Markle bir belgesel kanalı için verdikleri röportajda duygusal anlar yaşadı.

Röportaj sırasında sunucunun sorduğu "Zihinsel ve fiziksel sağlığın nasıl?" sorusuna, "Bunu daha önce kimse sormadı, teşekkür ederim. Nasıl olduğumu soran çok az kişi var. Özellikle bir kadın olarak bu çok zor. Yeni evlenmiş olmak ve yeni anne olmak medya ve halkın baskısıyla bunların üstesinden gelmek çok zor. Bütün kadınlar özellikle hamilelik döneminde savunmasızdırlar. Bu bir kadına yapılabilecek en kötü şey" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >