İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Prenses'i Charlotte okula başladı: 'Kardeş indiriminden faydalandı'

Prenses Charlotte, Kate Middelton, Prens George, Prens William. / Cambridge Dük ve Düşesi.
Prenses Charlotte, Kate Middelton, Prens George, Prens William. / Cambridge Dük ve Düşesi.

● İngiliz Kraliyet Ailesi'nin taht varislerinden biri olan Prenses Charlotte'ın okul hayatı başladı.

● Kardeşi Prens George ile aynı okula başlayan Prenses'i, annesi Kate Middelton ve babası Prens William yalnız bırakmadı.

● Kardeşi ile aynı okula gittiği için indirim alan ve 17 bin sterline kayıt olan Charlotte'ı kapıda okul müdürü karşıladı.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde tahtın 4. varisi olan Prenses Charlotte'ın okul hayatı başladı. Kardeşi Prens George ile birlikte Thomas's Battersea okuluna başlayan Prenses'e kardeş indirimi uygulandı.

Dük ve Düşes okul yollarında

Prenses Charlotte'ı okulun ilk gününde anne ve babası Düşes Kate Middleton ve Prens William yalnız bırakmadı. Kraliyet ailesini okul müdürü kapıda karşılarken Prenses'in heyecanlı halleri dikkati çekti.

Prenses'i okul müdürü kapıda karşıladı
Prenses'i okul müdürü kapıda karşıladı

Prenses okula annesi Kate Middleton'ın, kardeşi George ise babası Prens William'ın elini tutarak girdi.

Prenses'e kardeş indirimi yapıldı

Yıllığı 19 bin sterlin olan okula Prenses 17 bin sterline kayıt oldu. Bunun nedeni ise Prens George ile aynı okulda olduğu için kardeş indiriminden faydalanması olarak açıklandı. Prenses Charlotte'ın okulda, sanat, müzik, drama gibi derslerin yanı sıra matematik ve Fransızca dersleri de alacağı belirtildi.

Prenses Charlotte.
Prenses Charlotte.

Prenses'in Kraliçe'ye olan benzerliği dikkati çekti

İngiliz halkı sosyal medya üzerinden Kraliçe Elizabeth'in 1930 yılında 4 yaşında okula başlarken çekilmiş fotoğrafı ile Prenses Charlotte'ın fotoğrafını kıyasladı. Kraliçe ile Prenses'in benzerliği ise herkesi şaşırttı.

Prenses Charlotte ve Kraliçe'nin benzerliği herkesi şaşırttı
Prenses Charlotte ve Kraliçe'nin benzerliği herkesi şaşırttı

Prenses Charlotte ve Prens George'nın arasında 'kural' farkı var

Kate Middleton ve Prens William’ın çocukları Prens George, kardeşi Prenses Charlotte'a göre daha farklı kurallara sahip.

Middleton ve Prens William, George’u olabildiğince normal yetiştirmeye ve kuralları uygulamamaya çalışıyor.

Prens George
Prens George

İşte o kuralların bazıları:

  • 1. Kraliyet erkeklerinin sekiz yaşına gelene kadar pantolon giymeleri yasak.
  • 2. 5 yaşına kadar Prens George anne ve babası Prens William ile ailece seyahatler ediyorlardı. Fakat bu durum da Prens George’un yaşı büyüdükçe değişmek zorunda kalacak ve babasından ayrı seyahat etmesi gerekecek.
  • 3. Prens George akıllı telefon çağında büyümesine rağmen rahat telefon kullanamayacak ve selfie çekemeyecek. Kraliyet, selfie çekmek konusunda katı kurallara sahip.
  • 4. Kraliyet Ailesi’nin bir başka katı kuralı ise topluluk içinde imza atmanın yasak olması. Bu kuralın amacı ise kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını önlemek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >