İngiliz Kraliyetine bağlı denizaltıda tepki çeken barbekü partisi

HMS Trenchan Nükleer Denizaltısı
HMS Trenchan Nükleer Denizaltısı

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere'de tepki çeken bir olay yaşandı. İngiliz Kraliyet Donanması'na bağlı bir denizaltıda sosyal mesafe kuralları hiç sayılarak barbekü partisi düzenlendi. Konuya dair soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İngiltere'de Kraliyet Donanması’nın denizaltısı olan HMS Trenchan, iki ay boyunca denizde kaldıktan sonra Devonport Deniz Üssü’ne yanaştı.

Denizaltı komutanı, "evinize hoş geldiniz" sloganıyla, gemiden ayrılmadan önce mürettebatına moral olması için müzikli bir barbekü partisi düzenledi.

Sosyal medyaya sızdı, büyük tepki çekti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere'de salgından yakınları ölen kişiler, gemideki parti görüntülerinin sosyal medyaya sızmasının ardından olaya tepki gösterdi.

'Mürettebatı neşelendireceğim'

Sosyal medyaya sızan görüntüler üzerine İngiltere halkı, sıkı sosyal izolasyon kuralları uygulanırken donanmanın yaptığı barbekü partisine tepki gösterdi. Komutanın, eve dönmeden önce mürettebatını neşelendirmek için limanda partiye izin verdiğini söyleyen bir donanma subayı, "Komutan, 'denizde uzun bir süre kaldıktan sonra mürettebatı neşelendirmeye yardımcı olacağını' söyledi. Disko ve barbekü yapmamıza izin verdi" dedi.

Evde izole olacaklar

Su altında kendi kendilerine 2 ay boyunca sosyal izolasyon uygulamalarına rağmen, 150 mürettebata aynı şeyi iki hafta daha evde yapmaları gerektiği bilgisi verildi. Açılan soruşturma üzerine Kraliyet Donanması sözcüsü, "Soruşturma devam ediyor. Daha fazla yorum yapmak uygunsuz olur" şeklinde açıklama yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >