İngiliz markası Charlotte Tilbury, Filistin'e desteğiyle bilinen Bella Hadid’in sözleşmesini sonlandırdı

Filistin asıllı model Bella Hadid
Filistin asıllı model Bella Hadid

İngiliz kozmetik devi Charlotte Tilbury, 27 yaşındaki süper modeli markanın yüzü olarak duyurduktan sekiz ay sonra Bella Hadid ile ortaklığını sonlandırdı.

Filistin asıllı model Bella Hadid, Charlotte Tilbury ile olan sözleşmesinden çıkarıldı. Modele Kasım ayında bildirimde bulunuldu ve sözleşmesinde 'mücbir sebep' gerekçesi yer aldı.

Cornell Hukuk Fakültesi'ne göre mücbir sebep, olağanüstü bir olayın taraflardan birinin veya her ikisinin ifasını doğrudan engellemesi durumunda, her iki tarafı da yükümlülükten kurtaran bir sözleşme hükmüdür.

Hadid'in markadan ayrılma nedeni açıklanmadı.

Geçen yıl yayınlanan bir tanıtım videosunda Hadid ile Tilbury arasındaki dostane ilişki göz önüne alındığında, bu haber pek çok kişi için sürpriz oldu.

Videoda Tilbury, Hadid'e sevgiyle hitap ediyor ve şöyle diyor: "Bella, sevgilim! Burada olduğun için çok mutluyum." Hadid de aynı sıcaklıkla karşılık veriyor: "Charlotte, sevgilim! Burada seninle olduğum için çok mutluyum." , Seni seviyorum."

Ortaklığın sonlandırılma nedeninin, mankenin Gazze’yi destekleyip, İsrail’e tepki göstermesi olduğu öne sürüldü. Bella Hadid'in satışları artırmasına rağmen sözleşmeyi sona erdiren şirket ise kararın siyasi olduğu iddiasını reddetti.

Charlotte Tilbury'den ayrılmasının ardından Hadid, Mayıs ayında piyasaya sürülmesi planlanan Orebella adlı kendi kozmetik ve sağlıklı yaşam girişimini başlatmaya odaklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >