İngiltere Başbakanı Sunak'tan İsrail'e destek ziyareti

Sunak, Netanyahu ile görüşmek üzere Tel Aviv'e gitti.
Sunak, Netanyahu ile görüşmek üzere Tel Aviv'e gitti.

Filistin'e düzenlenen saldırıların ardından İsrail'e destek açıklaması yapması sebebiyle eleştirilen İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Tel Aviv'e gitti. İngiltere Başbakanlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Başbakan, ülkedeki ve bölgedeki liderlerle görüşmek üzere İsrail'e gitti. Birleşik Krallık, Hamas'ın terörizminin daha fazla tırmanışa neden olmaması için çalışmaktadır. " denildi.

İsrail'in Filistin'deki saldırıları her geçen gün şiddetini artırırken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, saldırıları kınayan bir açıklama yapmayı reddederek İsrail'e destek açıklaması yaptı.

Sunak'tan İsrail'e destek mesajı

Sunak açıklamasında, "İsrail kendisini savunma hakkına sahip. Hamas'tan farklı olarak, İsrail hükümetinin, kuvvetleri uluslararası hukuka uygun şekilde hareket edeceğini açıkla belirtiyor." dedi.

Sunak, tepki toplayan bu açıklamasının ardından sabah saatlerinde İsrail'e gitti.

Ziyareti İngiltere Başbakanlığı duyurdu

İngiltere Başbakanlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Başbakan, ülkedeki ve bölgedeki liderlerle görüşmek üzere İsrail'e gitti. Birleşik Krallık, Hamas'ın terörizminin daha fazla tırmanışa neden olmaması için çalışmaktadır. Masum insanların hayatını kaybetmesini önlemek için her türlü çaba sarf edilmelidir" denildi.

Sunak’ın İsrail ziyareti öncesinde yüzlerce kişi Londra’daki Başbakanlık Ofisi’nin bulunduğu Downing Street’te Gazze’de yaşanan hastane saldırısını protesto etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >