İngiltere elindeki UFO dosyalarını açıkladı

​İngiltere elindeki UFO dosyalarını açıkladı
​İngiltere elindeki UFO dosyalarını açıkladı

İngiltere Savunma Bakanlığı, elinde bulunan 18 dosyadan 15'ini dün itibariyle açıkladı.

İngiliz Hükümeti geçtiğimiz ay elinden bulunan UFO dosyalarının tümünü açıklayacağını duyurmuştu. Dün itibariyle hükümetin elinde bulunan 18 dosyadan 15'i açık hale getirildi. Ancak dosyalar henüz dijital ortama aktarılmadığı için, görmek isteyenlerin bizzat Londra'daki Ulusal Arşivleri ziyaret etmesi gerekecek.

Komplo teorisyenleri, yayınlanan belgelerin djital kopyasının olmamasını fırsat bilip, dökümanlar hakkında abartılı yorumlar yapmaktan geri durmadılar. Hava Komutanı Carl Mantell 2009 yılında verdiği röportajda; "UFO görüldüğüne dair Savunma Bakanlığı’na yapılan herhangi bir bildirim yok. Bu nedenle gezegen dışı varlıkların olduğuna dair ya da İngiltere’ye yönelik askeri bir tehdide yönelik herhangi bir araştırmaya da gerek yok. Savunma Bakanlığı’nın UFO görüldüğüne dair kayıt yapma, veri toplama, verileri tahlil etme ya da araştırma yapması faydasız" ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce, 2013 yılında dün yayınlanan 18 dosya haricinde yine Ulusal Arşivler tarafından bazı dosyalar yayınlanmıştı. O dosyalara buradan erişebilirsiniz. O dönemde Savunma Bakanlığı, diğer 18 dosyayı bakanlığın halka açıklamak istemeyeceği içeriğin bulunabileceğini sebep göstererek yayınlamamıştı. Dosyaların bilgi edinme özgürlüğü kapsamında yayınlanması için yeniden incelenmesi gerektiği düşünülüyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >