İngiltere güzeli salgınla mücadele için mesleğine geri döndü

Miss England 2019 güzeli Dr. Bhasha Mukherjee
Miss England 2019 güzeli Dr. Bhasha Mukherjee

"Miss İngiltere 2019" birincisi Dr. Bhasha Mukherjee koronavirüs salgını sonrası mesleğine geri dönme kararı aldı. Hindistan'dan İngiltere'ye giden Mukherjee, İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS) doktoru olarak çalışmaya başladı.

Hint asıllı doktor Bhasha Mukherjee, tüm dünyayı saran koronavirüs salgınını duyduktan sonra memleketi Hindistan'ın Kalküta kentinden, Kovid-19 ile mücadelede doktor olarak çalışmalarına devam etmek için İngiltere'ye döndü.

Hindistan'ta mahsur kaldı

Hala "Miss England" unvanına sahip olan Dr. Bhasha Mukherjee, ülkede koronavirüs salgını sonrası uçuşların iptal olması sonucu karantinaya girmesiyle Hindistan'da mahsur kaldı.

Özel uçakla İngiltere'ye gitti

Hükümete, Kovid-19'a karşı savaşın ön cephesinde dostlarıyla birlikte çalışabilmek için İngiltere'ye gitmek istediği çağrısında bulunan doktor, Kalküta'daki İngiliz Yüksek Komisyonu'nun bir uçuş ayarlamasıyla İngiltere'ye döndü.

'Kendimi suçlu hissettim'

Koronavirüse karşı mücadeleye katkıda bulunmak isteyen Dr. Bhasha Mukherjee, "Tüm dünyanın sağlık çalışanlarını kutlaması inanılmazdı ve bunlardan biri olmak istedim. Miss England olmak ve ihtiyaç anında İngiltere'ye yardım etmek için daha iyi bir zaman yok. Meslektaşlarım bana haftada 7 gün 13 saat vardiya yaptıklarını ve gece vardiyaları yapmak zorunda olduklarını söylediler. Kendimi suçlu hissettiğimi fark ettiğimde, gerçekten işe geri dönmek istedim" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >