İngiltere, Türkiye ve Suriye için bağış kampanyası başlatıyor

Kahramanmaraş merkezli deprem
Kahramanmaraş merkezli deprem

İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi (DEC), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere destek sağlamak amacıyla bağış kampanyası başlatacak. Bu akşam İngiltere'nin çeşitli televizyon kanallarından yapılacak kampanyaya İngiliz hükümeti, 5 milyon sterline kadar ekleme yapacak. İskoçya da DEC'in kampanyasına 500 bin sterlin bağışlayacağını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından çok sayıda ülkeden Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri ve yardım gelmeye başladı. İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi (DEC) de depremzedelere destek sağlamak amacıyla bağış kampanyası başlatacak.

İngiltere'deki 14 yardım kuruluşunu bir araya getiren çatı örgüt olan DEC'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra sığınma, tıbbi malzeme, ısıtıcı, battaniye, sıcak tutan kıyafetler, yiyecek ve temiz su sağlanmasının öncelikli olduğu belirtildi.

DEC, bu kapsamda bölgeye acil destek sağlamak üzere bağış kampanyası başlatıyor. Bağış kampanyası, bu akşam İngiltere'de farklı televizyon kanallarından canlı yayınlanacak. Kampanya, DEC'in sosyal medya hesaplarından da paylaşılıyor.

Açıklamada, İngiliz hükümetinin kampanyaya 5 milyon sterline kadar ekleme yapacağı bildirildi.

Ayrıca, İskoçya da DEC'in kampanyasına 500 bin sterlin bağışlayacağını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >