İngiltere'de 101 yaşındaki adam virüsü yendi

101 yaşındaki adam İngiltere'de virüsü yenen en yaşlı kişi oldu
101 yaşındaki adam İngiltere'de virüsü yenen en yaşlı kişi oldu

Dünya genelinde koronavirüsten iyileşenlerin sayısı da artmaya devam ediyor. İngiltere'de 101 yaşındaki Keith Watson, koronavirüsü yendi. Watson, İngiltere'de koronavirüsü yenen en yaşlı kişi oldu.

İngiltere'nin Worcestershire bölgesindeki Redditch kasabasında bir huzurevinde yaşayan 101 yaşındaki Keith Watson, İngiltere'de koronavirüsü yenen en yaşlı kişi oldu.

İngiltere'de koronavirüsü yenen en yaşlı kişi

Waston, bacağını incitmesinin ardından hastaneye başvurdu. Hastanede ateşi çıkan Waston'a yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Waston daha sonra tedaviye altına alındı.İki haftalık tedavinin ardından koronavirüsü yenen Waston tedavi gördüğü hastaneden dün taburcu oldu. İngiliz medyası, Watson'ın İngiltere'de koronavirüsü yenen en yaşlı kişi olduğunu duyurdu. Taburcu olan Watson, huzurevine geri döndü.

Risk grubundakilere umut oldu

Koronavirüs salgınında risk grubu olarak bilinen 65 yaş üzeri insanların hastalığı yenmesi sağlık çalışanlarına da umut oldu. Dünya genelinde koronavirüsü yenen en yaşlı insanlar olarak bilinen kişiler ise şunlar: "ABD'de 104 yaşındaki Bill Lapschies, Çin'de 103 yaşındaki Zhang Guangfen, Hollanda'da 107 yaşındaki Cornelia Ras, İran'da 103 yaşında ismi açıklanmayan bir kadın, İtalya'da 102 yaşındaki Italica Grondona ve Güney Kore'de 96 yaşındaki bir kadın."

İngeltere'de son durum

İngiltere'de koronavirüs tespit edilenlerin sayısı 65 bin 77 olarak açıklanırken; virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 7 bin 978'e yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >