İngiltere'de koronavirüsten 54 yaşındaki Türk hayatını kaybetti

Hayri Ergönül
Hayri Ergönül

İngiltere'de yaşayan 55 yaşındaki Hayri Ergönül, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. North Middlesex Hastanesi'nde tedavi altında olan Ergönül, koronavirüs tedavisi sırasında zatürre de geçirdi. Ergönül, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları 200 bine yaklaştı, ölü sayısı ise 8 bini geçti.

Türkiye de dahil 125'in üzerinde görülen corona virüs yayılmaya devam ediyor.

Aslen Kahramanmaraşlı olan Egönül'ün arkadaşlarından Ahmet Güven, basına yaptığı açıklamada, "İngiltere‘yi etkisi altına alan koronavirüs can almaya devam ediyor. Güzel insan sevgili Hayri Ergönül’ü kaybettik. Hayri, insanlar arasında dostluğun ve dayanışmanın gelişmesi için çalışan ve toplum için emek veren değerli bir insandı" dedi.

İngiltere'de en genç ölüm

İngiltere'de koronavirüs testi pozitif çıkan 45 yaşındaki Craig Ruston, testin pozitif çıkmasından 6 gün sonra hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısının 71'e yükseldiği ülkede, Craig Ruston koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden en genç kişi oldu.

2018'de dejeneratif ve terminal bir nörolojik durum olan motor nöron hastalığı (ALS) teşhisi konulan Ruston'un ailesi, göğüs enfeksiyonu şikayeti ile hastaneye gittiklerini söyledi. Ancak hastanede Kovid-19 teşhisi konulan Ruston hayatını kaybetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >