İngiltere'den Türkiye'deki depremzedeler için ilave 25 milyon sterlinlik yardım

Arşiv
Arşiv

İngiltere, Suriye ve Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından yapılan yardım çalışmaları için 25 milyon sterlin (yaklaşık 566 milyon lira) daha vereceğini açıkladı.

The Independent gazetesinde yer alan haberine göre; İngiltere, Suriye ve Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından yürütülen yardım çalışmalarına 25 milyon sterlin daha destek vereceğini açıkladı.

25 milyon sterlin tutarındaki yeni denizaşırı yardım, dondurucu soğuklarda evsiz kalan aileler için çadır ve battaniyelerin yanı sıra Türkoğlu'ndaki bir sahra hastanesinde devam eden tıbbi uzmanlık çalışmalarını finanse edecek. İlave yardımla birlikte İngiltere'nin sağladığı toplam mali destek 42,8 milyon sterline ulaştı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yapılan yeni yardımın deprem mağdurlarına 'hayati insani yardım' sağlayacağını söyledi. Çarşamba günü Imperial College London'ı ziyareti sırasında Birleşik Krallık'ın ilave yardımları sorulduğunda Başbakan yayıncılara şunları söyledi: "Birleşik Krallık Hükümeti hâlihazırda önemli ölçüde yardım sağlamıştır ancak bugün 25 milyon sterlin daha mali destek sağlayacağımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum."

  • İngiltere, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'de görev yapmak üzere önce 77 kişilik arama kurtarma ekibi görevlendirmiş ardından da acil tıbbi müdahale ekibiyle sahra hastanesi göndermişti.
  • Suriye'deki depremzedelere yönelik ise bölgede görev yapan Beyaz Baretliler adlı STK'ye destek veren İngiltere'nin depremin yaşandığı günden bu yana yaptığı yardımların miktarı son paketle 42,8 milyon sterline (yaklaşık 970 milyon lira) ulaştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >