İnsan kaçakçılığında son nokta: Göçmenleri arabanın torpido gözüne sakladılar

İspanya polisi, göçmenleri bavullara ve bir arabanın torpido gözüne saklayarak İspanya topraklarına sokmaya çalışan iki Faslı insan kaçakçısını gözaltına aldı.

Pazartesi günü İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprak parçası Ceuta'ya giriş yapmaya çalışan bir araç, polis tarafından denetlenirken saklanan göçmenler bulundu.

Bir göçmen arabanın bagajındaki stepne bölmesinde bulunurken, bir diğer göçmen de aracın torpido gözündeki boşluktan çıkarıldı.


Gineli olduğu tahmin edilen biri kadın iki göçmene sağlık ekipleri yardımcı oldu. Her iki göçmenin de son derece havasız bölmelerde uzun süre yolculuk yapmak zorunda kaldığı sanılıyor. Arabada bulunan göçmenlerden ayrı olarak başka bir göçmen ise bir kadının bavulunun içinde bulundu.



30 Aralık'ta meydana geldiği açıklanan olayda Gabonlu olduğu sanılan genç göçmene de arabadan çıkarılan göçmenler gibi tıbbi müdahale gerekti. 22 yaşındaki Faslı kadının, Gabonlu göçmeni Ceuta'ya sokmaya çalışırken yakalandığı ifade edildi.

Ceuta kısa süre önce, yaşanan göçmen akınıyla gündeme gelmişti. Yeni yılın ilk sabahında binden fazla Afrikalı göçmen Ceuta'ya akın etmişti. İspanya'nın Fas'taki toprağı Ceuta kentinin sınırında çıkan karmaşada elli Faslı göçmen ve beş İspanyol sınır görevlisi yaralanmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >