İnsan vücudu hakkında bu gerçekleri öğrendiğinizde ağzının bir karış açık kalacak

'Demodex' isimli akar.
'Demodex' isimli akar.

Bu haberi okuduktan sonra kendi vücudunuz hakkında ne kadar az şey bildiğiniz için hayıflanacaksınız.

İnsan vücudunun ne kadar eşsiz bir makine olduğunun kanıtını mı istiyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz…

1. Tıpkı parmak izlerinde olduğu gibi her insanın dil izi birbirinden farklıdır.2. Tek bir saç teli, bir elmayı rahatlıkla taşıyabilir.

  
3. Ağzımızda yaşayan bakterilerin sayısı dünya üzerinde yaşayan insanların sayısından daha fazladır.
1. Tıpkı parmak izlerinde olduğu gibi her insanın dil izi birbirinden farklıdır.2. Tek bir saç teli, bir elmayı rahatlıkla taşıyabilir. 3. Ağzımızda yaşayan bakterilerin sayısı dünya üzerinde yaşayan insanların sayısından daha fazladır.
4. Lunula bulunmayan ve aşırı kırılgan tırnaklar tiroid göstergesidir.5. İnsanlarda dört ayrı kan gurubu olduğu bilgisi yanlıştır. 29 ayrı kan grubu mevcuttur. Ancak dördü dışında diğerlerinin görülme sıklığı çok düşüktür.
4. Lunula bulunmayan ve aşırı kırılgan tırnaklar tiroid göstergesidir.5. İnsanlarda dört ayrı kan gurubu olduğu bilgisi yanlıştır. 29 ayrı kan grubu mevcuttur. Ancak dördü dışında diğerlerinin görülme sıklığı çok düşüktür.
6. Vücudumuzdaki kan yalnızca bir günde damarlarda 19.312 km mesafe kat eder.7. İnsan vücudundaki tüm sinirlerin uzunluğu 75 kilometredir. 
  
8. İnsanlar günde ortalama 20.000 defa nefes alır.
6. Vücudumuzdaki kan yalnızca bir günde damarlarda 19.312 km mesafe kat eder.7. İnsan vücudundaki tüm sinirlerin uzunluğu 75 kilometredir. 8. İnsanlar günde ortalama 20.000 defa nefes alır.
9. İnsanların kirpiklerinde 'demodex' ismi verilen akarlar yaşar.10.Kulaklarımız her yıl milimetrenin dörtte biri kadar büyüyor.11.İnsan gözü 10 milyondan fazla rengi ayırt eder. Ancak beyin bunları hatırlayamaz.

  
12. Kalp yılda 35 milyon kez atar.
9. İnsanların kirpiklerinde 'demodex' ismi verilen akarlar yaşar.10.Kulaklarımız her yıl milimetrenin dörtte biri kadar büyüyor.11.İnsan gözü 10 milyondan fazla rengi ayırt eder. Ancak beyin bunları hatırlayamaz. 12. Kalp yılda 35 milyon kez atar.
13. İnsan vücudu her yıl yaklaşık 2 kilo ağırlığında cilt hücresi kaybeder.14. Cildimizin bir santimetrekaresinde yaklaşık yüz ayrı ağrıyı hissedebilen noktalar bulunuyor.

  
15. Erkeklerin dillerinde kadınlara oranla daha az tat alma tohumcukları bulunuyor.
13. İnsan vücudu her yıl yaklaşık 2 kilo ağırlığında cilt hücresi kaybeder.14. Cildimizin bir santimetrekaresinde yaklaşık yüz ayrı ağrıyı hissedebilen noktalar bulunuyor. 15. Erkeklerin dillerinde kadınlara oranla daha az tat alma tohumcukları bulunuyor.
16. Bir insan ömrü boyunca ortalama 35 ton yiyecek tüketir.  17. Hayatımızın beş yılı göz kırpıştırarak geçer. Neyseki göz kırpıştırırken hayatı yaşamaya devam edebiliyoruz.18. Beynimizde her saniye 100.000 kimyasal reaksiyon meydana geliyor.

  
19. Hapşırığımızın hızı 160 km saattir.
16. Bir insan ömrü boyunca ortalama 35 ton yiyecek tüketir. 17. Hayatımızın beş yılı göz kırpıştırarak geçer. Neyseki göz kırpıştırırken hayatı yaşamaya devam edebiliyoruz.18. Beynimizde her saniye 100.000 kimyasal reaksiyon meydana geliyor. 19. Hapşırığımızın hızı 160 km saattir.
20. İnsanlar gülerken yüzlerindeki 17 kas, ağlarken 43 kas hareket eder. (Kaynak: brightside.me)
20. İnsanlar gülerken yüzlerindeki 17 kas, ağlarken 43 kas hareket eder. (Kaynak: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >